Ministrul german de Externe, despre spionajul SUA: E atat de prostesc! Te face sa plangi

Joi, 10 Iulie 2014, ora 21:52
4002 citiri
Ministrul german de Externe, despre spionajul SUA: E atat de prostesc! Te face sa plangi
Foto: Arhiva

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a apreciat ca spionajul american este un lucru "atat de prostesc incat te face sa plangi".

Apropiatul cancelarului Angela Merkel a mentionat, miercuri seara, ca agentiile de informatii din cele doua tari trebuie sa colaboreze pentru a contracara atacurile teroriste, insa acest lucru nu inseamna ca oficialii din SUA trebuie sa recruteze oameni de mana a treia din Germania, informeaza The Local.

"Acest lucru este atat de prostesc, iar o asemenea prostie te face sa plangi", a punctat Schauble, care a adaugat ca seful Guvernului de la Berlin "nu a fost amuzat" de scandalul de spionaj.

Comentariile sale au fost facute in contextul in care autoritatile au perchezitionat locuinta si locul de munca al unui cetatean suspectat ca ar fi un spion al SUA.

Germania: Nou caz de spionaj al americanilor

Procurorul general al Germaniei a confirmat, miercuri, ca se investigheaza un nou caz de spionaj, in care ar fi implicat un agent american ce a lucrat pentru Ministerul german al Apararii.

Este al doilea caz de acest gen inregistrat in ultimele cinci zile.

Anterior, autoritatile germane au arestat un barbat de 31 de ani, angajat al serviciilor germane de informatii (BND). Acest colaborator al BND ar fi lucrat pentru serviciile americane de informatii de la sfarsitul lui 2012 si ar fi furat peste 200 de documente.

Scandalul spionajului NSA: Germania cere SUA sa clarifice cazul agentului dublu

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a spus recent ca SUA trebuie sa colaboreze cu Germania, "din moment ce statul american este capabil sa obtina cel mai rapid informatii pe marginea acestui subiect".

Steinmeier a subliniat ca, "in afara interesului personal, SUA ar trebui sa isi indeplineasca obligatia de a coopera" si sa nu ascunda astfel de cazuri sub covor.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#acuzatii spionaj SUA Germania, #spionaj SUA Germania, #spioni SUA Germania , #telecomunicatii