O firma de telecomunicatii a angajat un hacker autist renumit

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 11:48
2377 citiri
O firma de telecomunicatii a angajat un hacker autist renumit
Foto: BBC

O firma de telecomunicatii din Noua Zelanda a angajat un tanar, care a recunoscut ca a fost liderul unei grupari infractionale, in domeniul Internetului.

Hacker-ul Owen Thor Walker a condus o gupare infractionala internationala, care a atacat peste un milion de computere din toata lumea, informeaza BBC.

Angajatul companiei TelestraClear a fost cercetat de autoritatile americane, europene si din Noua Zelanda, inca de la varsta de 16 ani.

Purtatorul de cuvant al companiei, Chris Miriams, a afirmat ca hacker-ul a organizat o serie de seminarii in care a explicat importanta sigurantei computerelor, ajutand conducerea companiei si pe clientii acesteia.

"A fost foarte util si i-am informat pe toti despre numarul si genul virusilor care ameninta securitatea computerelor", a declarat Miriams.

Anul trecut, hacker-ul a pledat vinovat la cele sase capete de acuzare, in privinta fraudei informatice, constatandu-se ca reteaua condusa de acesta a furat 20,4 milioane de dolari, din conturi bancare private.

Personal, hacker-ul nu a furat banii nimanui, dar a primit 31.000 de dolari pentru programele inventate de el, care au ajutat reteaua sa aibe acces la parolele si conturile bancare ale clientilor.

El a fost condamnat sa plateasca daune in valoare de 10.000 de euro, dar a fost achitat, cand juriul a aflat ca sufera de autism.

Autoritatile din Noua Zelanda au afirmat ca Walker si-a inceput aceasta activitate din scoala si a inventat un virus informatic, care nu putea fi detectat de nici un program antivirus.

Anchetatorii au declarat ca Walker este "unul dintre cei mai priceputi hackeri", pe care l-au intalnit. Firma care l-a angajat pe priceputul "infractor online", TelstraClear, este a doua cea mai mare firma de telecomunicatii din Noua Zeelanda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#telecomunicatii Noua Zelanda, #angajat infractor online , #telecomunicatii
Comentarii