Vorbim mai ieftin la telefon: Cu cat vor scadea tarifele in alte retele de la 1 aprilie

Joi, 27 Februarie 2014, ora 15:50
3721 citiri
Vorbim mai ieftin la telefon: Cu cat vor scadea tarifele in alte retele de la 1 aprilie

Romanii vor vorbi mai ieftin la telefon de la 1 aprilie, in alte retele, a anuntat, joi, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Astfel, incepand de la data mentionata, noile tarife maxime pentru convorbirile telefonice efectuate de la un telefon fix in alte retele scad de la 0,67 eurocenti/ minut la 0,14 eurocenti/ minut, respectiv de la 3,07 eurocenti/ minut la 0,96 eurocenti/ minut, in cazul mobilelor, se arata in comunicatul ANCOM.

Institutia a mai informat ca noile preturi au fost aprobate de Comisia Europeana.

"In raspunsul sau, Comisia Europeana a salutat tarifele LRIC pur pentru terminarea apelurilor calculate de ANCOM, apreciind ca acestea contribuie la crearea unor conditii concurentiale echitabile pentru operatori si asigura tuturor utilizatorilor beneficii maxime din punct de vedere al posibilitatilor de alegere, al preturilor si al calitatii.

Ma bucur ca am incheiat cu succes unul dintre cele mai complexe proiecte ale Autoritatii si astept cu interes internalizarea beneficiilor acestor masuri indelung asteptate, de exemplu prin impulsionarea inovatiei si lansarea unor oferte cu amanuntul mai competitive, in beneficiul tuturor utilizatorilor", a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toti furnizorii de retele din Romania identificati cu putere semnificativa pe pietele de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile: 46 de furnizori de retele fixe si 6 furnizori de retele mobile.

La fel ca pana acum, ele nu sunt diferentiate in functie de tehnologia utilizata (de exemplu, 2G sau 3G, PSTN sau IP), de intervalul orar in care au loc apelurile sau de originea lor (puncte fixe, puncte mobile, retele nationale sau internationale).

C.P.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#tarife noi telefonie mobila, #tarife noi telefonie fixa, #ieftinire apeluri alte retele, #tarife apeluri alte retele , #telecomunicatii