Adio, intimitate! Parintii pot verifica toate apelurile si mesajele copiilor

Luni, 21 Mai 2012, ora 17:21
6181 citiri
Adio, intimitate! Parintii pot verifica toate apelurile si mesajele copiilor
Foto: security-faqs.com

O companie de telefonie mobila din Marea Britanie a dezvoltat un serviciu prin care parintii pot controla oricand pe telefoanele copiilor cine i-a apelat si ce mesaje au primit.

Noul serviciu, dezvoltat de compania Bemilo, permite ca parintii sa aiba un control total asupra felului in care copiii isi utilizeaza telefonul. Ei vor avea la dipozitie un site, de unde vor putea monitoriza toate apelurile si mesajele odraslelor.

Astfel, copiii vor avea nevoie de acceptul parintilor chiar si pentru a adauga in agenda un nou contact. Mesajele pe care le primesc sau le trimit vor putea fi, de asemenea, controlate, chiar si cele care au fost sterse din memoria telefonului.

Mai mult, parintii au la dispozitie o optiune suplimentara cu ajutorul careia pot bloca telefonul, astfel incat sa nu poata fi utilizat in timpul orelor de scoala, de exemplu.

Fondatorul Bemilo, Simon Goff, a declarat ca noul serviciu va putea fi instalat pe orice tip de telefon mobil si ca nu va putea fi anulat sau trucat.

Pe de alta parte, liderul organizatiei neguvernamentale Big Brother Watch, Nick Pickles, s-a declarat impotriva acestui sistem de monitorizare. "Daca este vreo problema cu felul in care tinerii isi utilizeaza telefoanele, calea de a o rezolva nu este in niciun caz spionarea lor".

Noul serviciu Bemilo functioneaza, deocamdata, numai in reteaua Vodafone. Acesta costa doar 5 euro pe luna.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#control apeluri mesaje telefoane mobile, #parinti copii telefoane mobile , #telefoane mobile