Cat costa sa iti iei numar "de aur" la telefon si ce operatori au serviciul

Autor: Paul Barbu - Redactor
Duminica, 13 Martie 2011, ora 08:36
59531 citiri
Cat costa sa iti iei numar "de aur" la telefon si ce operatori au serviciul
Foto: e-phonenumbers.com

Mai multe companii de telefonie mobila ofera posibilitatea clientilor sa-si schimbe numarul de telefon, cu unul preferential, "de aur" sau "platina", dar preturile pentru asa ceva sunt pe masura metalului pretios.

Daca vreti sa deveniti client al unui operator de telefonie mobila sau pur si simplu doriti sa schimbati numarul de telefon cu unul mai usor de retinut, va trebui sa faceti niste sacrificii financiare mai mari sau mai mici, in functie de furnizor.

Spre exemplu, la Orange, taxa pentru schimbarea numarului de telefon este de 15 euro, la care se adauga o taxa de 7,5 euro, daca solicitati un numar personalizat, sau o taxa de 23 de euro, in cazul in care doriti un numar "de aur", ne-au declarat oficialii companiei.

Numarul personalizat este format dintr-o secventa de cifre care permite asocierea cu niste date familiare solicitantului. Numarul de aur este format fie dintr-o secventa de 2 sau 3 cifre care se repeta, fie dintr-o secventa de numere ce poate fi usor de retinut (ex: 07xx 300 300, 07xx 123 123, 07xx 505 506, 07xx 680 068 etc).

Vodafone are si numere de platina

Potrivit reprezentantilor companiei, oferta se adreseaza atat clientilor noi, care vor sa incheie un contract Vodafone, cat si clientilor existenti, ce doresc sa-si schimbe numarul de telefon. Vorbim numai de clientii cu abonament.

Aici este inclus si numarul de platina care are un pret destul de piperat. 208,4 euro costa un astfel de numar, in timp ce unul gold - 52,1 euro. Un numar de argint ajunge la doar 15,63 euro, iar unul preferential costa doar 5,21 euro.

Pentru schimbarea de numar puteti alege ca taxa sa apara pe urmatoarea factura sau ca valoarea acesteia sa fie scazuta din punctele de loialitate. Daca nu sunteti eligibil pentru plata prin puncte de loialitate sau nu aveti suficiente puncte acumulate, taxa aferenta numarului ales se va posta pe factura.

Schimbarea numarului se poate realiza doar in magazinele Vodafone si in magazinele partenere Vodafone, in maxim 48 de ore (2 zile lucratoare) de la rezervare. Termenul de activare a numarului este de 15 zile lucratoare pentru numarul preferential si de 10 zile lucratoare pentru primul numar disponibil.

Cosmote nu au acest serviciu

In prezent, Cosmote Romania nu ofera un serviciu dedicat pentru achizitionarea de numere preferentiale. In momentul in care un client doreste sa achizitioneze o cartela prepaid sau sa isi faca un abonament, el poate alege numarul dintr-o lista extinsa si foarte variata de numere, ne-au declarat oficialii companiei.

Si pe fix se poate, dar nu la oricine

Am sunat si la companiile care activeaza si pe piata de telefonie fixa pentru a vedea daca se poate face o astfel de mutare. Raspunsul celor de la Romtelecom si UPC a venit prompt: compania nu ofera astfel de servicii.

In schimb, o mare supriza a venit din partea celor de la RCS&RDS, care ne-au declarat ca o astfel de cerere este realizabila in cadrul serviciilor oferite de ei.

Foarte interesant este ca serviciul este disponibil numai pentru segmentul de telefonie fixa, nu si pe cel de telefonie mobila. Schimbarea sau alegerea numarului, daca sunteti viitor client, va costa 101,15 lei, ne-au spus reprezentantii companiei.

Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la o reprezentanta RCS&RDS si sa verificati daca numarul dorit este disponibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#numere preferentiale aur platina, #telefonie mobila orange vodafone cosmote, #romtelecom rcs rds upc , #telefoane mobile
Comentarii