Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce risti cand pierzi telefonul mobil

Marti, 20 Martie 2012, ora 07:38
4299 citiri
Ce risti cand pierzi telefonul mobil

Marele dezavantaj al telemobilului este ca, atunci cand il pierzi, toate informatiile, interesele si chiar secretele tale cele mai intime ajung in mana gasitorului.

Ce face gasitorul cu ele? Experiente efectuate de compania de securitate Symantec au aratat ca aceste persoane sunt incitate de o curiozitate fara seaman.

In SUA, 96% din gasitori nu rezista tentatiei de a afla numerele tale de telefon, SMS-urile tale, de a privi fotografiile, iar 43% isi permit chiar sa incerce accesul la conturile bancare.

Mai mult decat atat, o jumatate din gasitorii americani nu returneaza aparatul celui care l-a pierdut si-l pastreaza, chiar si dupa expirarea abonamentului.

Pentru a testa ce se intampla, compania a plasat 50 telefoane, incarcate cu date fictive, in diferite locuri publice din New York, Washington, Los Angeles, San Francisco (SUA) si Ottawa (Canada).

Aparatele erau dotate cu doua programe speciale, numite Private Pix si Online Banking, capabile sa inregistreze modul cum actioneaza gasitorul si sa transmita datele la un centru de monitorizare.

Dupa o jumatate de ora, s-a constaat ca 96% din gasitori accesasera deja date din aparat, iar 83% cautasera sa obtina date privind interesele si afacerile posesorului.

Cea mai grava concluzie a cercetatorilor a fost faptul ca aproape jumatate din gasitori au incercat sa acceseze conturile bancare ale "posesorului" de aparat.

Concluziile cercetarii au fost facute publice atat in SUA, cat si in Europa, pentru ca posesorii de aparate sa-si protejeze mai ales conturile bancare, in cazul piederii telefonului.

Totodata, constructorii de celulare pregatesc programe care, in viitor, sa faca aparatul inaccesibil in cazul pierderii - respectiv prin amplasarea la o anumita distanta de corpul posesorului.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#riscuri telefon mobil pierdut, #telefon mobil acces banca , #telefoane mobile