Ziare.com

Ce valabilitate au cartelele prepay sau cum poti sa-ti pierzi numarul de telefon

Joi, 23 August 2012, ora 10:13

   

Ce valabilitate au cartelele prepay sau cum poti sa-ti pierzi numarul de telefon
Cele trei mari companii de telefonie mobila - Orange, Vodafone si Cosmote - au politici diferite in ce priveste valabilitatea cartelelor prepay.

Ceea ce omit insa multi ultilizatori de cartele este faptul ca numarul lor poate fi dezactivat, mai devreme sau mai tarziu, in cazul in care nu isi folosesc cartela, scrie Capital.

La Orange, o cartela are un credit initial care poate fi consumat in maximum 60 de zile de la efectuarea primului apel. Perioada maxima activa a creditului poate ajunge pana la 180 de zile de la data ultimei reincarcari.

Perioada de gratie urmeaza perioadei active si este suma dintre perioada de valabilitate deja existenta si perioada de valabilitate a cartelei de reincarcare, care poate fi intre 0 zile si maxim 365 de zile. Daca pana la sfarsitul perioadei de gratie nu ai reincarcat contul PrePay, vei pierde definitiv creditul si numarul tau de telefon Orange, iar cartela SIM devine inutilizabila.

Cartela prepay vs. abonament. Care este mai avantajos?

Ceea ce nu stiu utilizatorii este ca, indiferent de suma de bani pe care o ai pe cartela sau de perioada de gratie, daca timp de 3 luni nu primesti/nu initiezi nici un apel taxabil, cartela SIM va fi dezactivata si iti vei pierde numarul de telefon.

La Vodafone, de fiecare data cand reincarci cartela, primesti intre 1 si 5 luni valabilitate pentru creditul tau, in functie de valoarea incarcata. Perioada maxima de valabilitate este de 18 luni.

Dupa expirarea valabilitatii creditului ai o perioada de gratie de 10 luni (300 de zile) in care mai poti fi sunat, aceasta perioada este constanta si se calculeaza de la data expirarii valabilitatii creditului. Vodafone dezactiveaza cartela dupa 4 luni de inactivitate.

O cartela Cosmote de 5 euro vine cu un credit initial de 5 euro care este valabil 6 luni (180 zile) din ziua activarii. In aceasta perioada de valabilitate, vei putea initia si primi apeluri si mesaje. Dupa perioada de valabilitate beneficiezi de inca 7 luni de gratie (215 zile) in care poti fi apelat si poti apela doar numere gratuite (*100# sau 1234) si pe cel de urgenta - 112.

Spre deosebire de primele doua companii de telefonie mobila, Cosmote nu dezactiveaza cartelele SIM decat dupa 12 luni de inactivitate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 52028 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor