Cum creste economia datorita telefonului mobil

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 13:02
2279 citiri
Cum creste economia datorita telefonului mobil
Foto: textually.org

Telefonul mobil este unul dintre mijloacele tehnologice care se raspandesc cel mai repede in intreaga lume. Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le va prezenta in viitor este acela ca va putea ajuta la efectuarea unor tranzactii bancare. El este prezent chiar si acolo unde nu exista curent electric.

In intreaga lume exista aproximativ 2,5 miliarde de oameni care nu au conturi bancare. Telefonul mobil ii scuteste acum pe multi de drumurile costisitoare pe care le faceau pentru a-si achita facturile, informeaza Technology Review.

Inclusiv micile afaceri au mult de castigat de pe urma telefonului mobil, mai ales in zonele defavorizate, care nu beneficiaza de o infrastructura foarte dezvoltata. Acum se lucreaza la noi posibilitati prin care telefonul mobil ar putea servi ca instrument de economisire financiara. In unele tari sarace, precum Kenya si Filipine, un asemenea serviciu a fost deja lansat.

El ar putea deveni un fel de portofel electronic. Ar putea ajuta la plata facturilor, la expedierea unor sume de bani pe distante mari si chiar la contractarea unor mici imprumuturi.

Dezvoltarea in viitor a unor astfel de posibilitati face parte si din planul bancilor de a ajunge la cei care nu au luat contact cu o institutie bancara pana acum si nu au un cont personal de economisire sau de creditare.

In ultimii cinci ani, in tarile sarace, circa 2 miliarde de oameni si-au cumparat un telefon mobil, in timp ce in tarile bogate cresterea este mult mai mica, de 435 milioane de noi utilizatori. Telefonul mobil ajunge chiar si acolo unde nu exista nici macar electricitate. In India, de exemplu, se poate pune un diagnostic medical simplu direct prin telefonul mobil.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#telefon mobil bani, #cont bancar utilizatori, #India Kenya Filipine, #crestere economie , #telefoane mobile