Ziare.com

Telefonul mobil ne face egoisti

de Livia Stroie
Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 15:12

   

Telefonul mobil ne face egoisti
Telefoanele mobile sunt in genere considerate dispozitive care ajuta oamenii sa comunice si sa formeze o legatura cu altii - insa se pare ca acestea ne fac sa avem un comportament egoist.

Dupa doar o scurta perioada de utilizare a telefoanelor mobile, s-a constatat ca participantii la experimente sunt mai putin inclinati sa se ofere voluntari la diverse actiuni sau sa faca acte de caritate, dupa cum se arata in studiu realizat la Universitatea din Maryland, centrul pentru business "Robert H. Smith".

Studiul a fost realizat pe grupuri de tineri cu varsta de peste 20 de ani, femei sau barbati, iar specialistii cred ca efectul este similar in cadrul altor categorii de varsta.

"Avand in vedere gradul de patrundere al telefoanelor mobile pe piata, are potentialul sa aiba implicatii sociale largi", a spus Rosellina Ferraro, profesoara la Universitatea din Maryland.

Se pare ca telefonul evoca sentimente care mimeaza senzatia de conexiune cu alte persoane, motiv pentru care oamenii simt ca nu mai trebuie sa manifeste empatie sau sa fie buni cu ceilalti, deoarece nevoia de baza de a apartine unei comunitati a fost deja indeplinita.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1398 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor