Vanzarile de telefoane mobile au explodat, datorita smartphone-urilor

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 21:10
1389 citiri
Vanzarile de telefoane mobile au explodat, datorita smartphone-urilor

Peste 370 de milioane de telefoane mobile au fost vandute la nivel global in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 19,8% comparativ cu primul trimestru al anului trecut, potrivit estimarilor firmei de cercetare IDC.

Cererea puternica pentru smartphone (telefoane mobile inteligente) a dat un impuls intregii piete de telefonie mobila. "Din ce in ce mai mult, producatorii de telefoane mobile si operatorii incep sa faca smartphone-urile accesibile unei game cat mai largi de utilizatori, ceea ce a condus la cresterea pietei", a anuntat IDC, citat de Reuters.

In topul producatorilor, Nokia, Samsung, LG au pierdut cote de piata in timp ce Apple si-a majorat-o.

Grupul finlandez Nokia este in continuare lider mondial controland o cota de piata mondiala de 29,2%, in scadere fata de 34,7% in urma cu un an. Pe locul secund, se situeaza Samsung, a carui cota de piata a scazut la 18,8% de la 20,7% in urma cu un an, urmat de LG, cu o cota de piata de 6,6% fata de 8,7% in urma cu un an.

In schimb, Apple a profitat de pe urma vanzarilor de iPhone, cota sa de piata dublandu-se pana la cinci procente. Apple este in prezent in apropiere de LG, in timp ce pe locul al cincilea se situeaza grupul chinez ZTE Corp. cu o cota de piata de 4,1%.

IDC estimeaza ca pana in 2015 cresterea vanzarilor de telefoane mobile va fi stimulata aproape in intregime de vanzarile de smartphone-uri.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#vanzari telefoane, #smarphone vanzari, #vanzari crestere telefoane , #telefoane mobile