Romanii vorbesc mai putin la telefonul fix, dar au mai multe aparate

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 08:12
2900 citiri
Romanii vorbesc mai putin la telefonul fix, dar au mai multe aparate

Romanii vorbesc mai putin la telefonul fix fata de anul trecut, insa poseda mai multe aparate, conform datelor de la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

In primul semestru, numarul liniilor de telefonie fixa a ajuns la aproape 5 milioane, cu 4,1% mai mult decat in primul semestru din 2010, conform comunicatului ANCOM.

Traficul de voce a inregistrat o scadere de 6,7%, ajungand la 3,2 miliarde minute. In medie, un roman a vorbit cate 3 minute si 2 secunde la fiecare apel initiat, cu 0,7% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Pachetele promotionale oferite de operatorii de telecomunicatii i-au determinat pe romani sa-si instaleze mai multe aparate de telefonie fixa, chiar daca acestea sunt folosite mai putin decat anul trecut.

Din totalul liniilor telefonice, 3,82 milioane apartin persoanelor fizice si doar 1 milion sunt detinute de persoane juridice.

Traficul de voce in retelele fixe proprii a inregistrat o scadere de 6,8% (pana la aproximativ 1,9 miliarde de minute), cel catre alte retele fixe a scazut cu 7,7% (pana la 575 milioane de minute), in timp ce traficul de voce catre retelele mobile a scazut cu 1,1% (pana la 562 milioane de minute).

Numarul covorbirilor catre retelele internationale a inregistrat o crestere de 6,3%, pana la 192 de milioane de minute. Volumul total de trafic de voce in retelele publice a fost realizat in proportie de 72% de catre persoane fizice si in proportie de 28% de persoane juridice.

In medie, un roman a vorbit cate 3 minute si 2 secunde la fiecare apel initiat in primul semestru din 2011, inregistrandu-se o scadere cu 0,7% a duratei medii a apelului de pe telefonul fix fata de cea de-a doua jumatate a anului 2010.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#telefonie fixa, #apeluri telefon fix , #telefoane