Ziare.com

Tarifele pentru apeluri in alte retele, reduse din 2012

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 13:02

   

Tarifele pentru apeluri in alte retele, reduse din 2012
Tarifele pentru apelurile in alta retea vor fi scazute in doua valuri, anul viitor, a anuntat Autoritatea Nationala pentru Administratie si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2012, tariful maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retele de telefonie mobila (apelurile in alta retea) va fi de 4,05 eurocenti/minut. A doua etapa de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila va avea loc la 1 septembrie 2012, cand se va practica un tarif de 3,07 eurocenti/minut, se arata intr-un comunicat al ANCOM, remis Ziare.com.

Avand in vedere ca cei sase operatori de telefonie mobila identificati cu putere semnificativa pe piata - Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil si Vodafone - practica, in acest moment, tarife diferite pentru serviciile de terminare a apelurilor, reducerile din prima etapa sunt cuprinse intre 19% si 30%, pana la niveluri simetrice pentru toti operatorii, urmate de o a doua etapa de reducere cu 24% a tarifelor tuturor operatorilor, incepand cu 1 septembrie 2012.

Tarifele maxime pentru interconectare in vederea terminarii apelurilor practicate de cei 52 de operatori de telefonie fixa identificati ca avand putere semnificativa de piata vor scadea, in prima etapa, cu 15%, de la 0,97 eurocenti/minut la 0,82 eurocenti/minut, la 1 ianuarie 2012, si cu 18%, pana la 0,67 eurocenti/minut, de la 1 iulie 2012, rezultand o reducere cu aproximativ 31% a tarifelor actuale de terminare a apelurilor in retelele de telefonie fixa pana la mijlocul anului viitor. Tarifele nu vor mai putea fi diferentiate in functie de intervale orare.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Tarifele propuse de ANCOM au fost stabilite pe baza unor analize comparative cu nivelurile tarifelor de terminare din alte state europene.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2222 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bine ca mai aflam si vesti bune!

Ca de vesti proaste m-am saturat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor