Telefoane mobile adaptate pentru persoanele varstnice

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 22:50
9630 citiri
Telefoane mobile adaptate pentru persoanele varstnice

Astazi, telefonul mobil face parte din cotidian. Dar, de la o anumita varsta, nu-i atat de usor sa-l folosesti. De aceea, producatorii au dezvoltat modele speciale pentru oamenii aflati la senectute, cu taste mai mari, meniuri simplificate si o utilizare facila.

Dupa CREDOC (Centrul de Cercetatare pentru Studiul si Observarea Conditiilor de Viata), in 2011, doar 37% dintre persoanele trecute de 70 de ani utilizau un mobil.

Pentru a seduce acest grup tinta aparte si a-i linisti pe cei apropiati lor, fabricantii au pus la punct modele gandite special pentru batrani, informeaza Quintonic.

Modul de functionare este unul simplu, meniurile mai sumare, tastele evident marite si unele asociate unui serviciu special de teleasistenta care gestioneaza totul. Motiv in plus pentru a-i convinge pe ultimii refractari ai tehnologiei.

Doro, specialistul mobilelor usor de folosit

Compania suedeza propune o gama de modele practice, cu taste mari si functii putine, din care unele cu clapeta, ce se declanseaza automat din momentul deschiderii.

Panasonic propune si ea doua modele dedicate batranilor de peste 70 de ani. Unul dintre ele integreaza chiar o tehnologie de reducere a interferentelor pentru persoanele ce folosesc proteze auditive.

Insa, cel mai simplu dintre toate ramane "Bazile Prestige", fara ecran, fara taste, cu un singur buton (foto). El permite contactarea unui serviciu de teleasistenta care pune utilizatorii in contact cu persoanele din agenda lor. De asemenea, le poate furniza diferite servicii.

De mentionat ca un mobil nu va fi neaparat util, daca unei persoane ii este rau sau daca aceasta cade. In asemenea situatii, exista bratari sau pandantive alarma.

Servicii de asistenta furnizate de operatori

Orange s-a lansat la randul sau pe aceasta piata a smartphone-urilor specifice (Doro si Nokia, mai ales) si cu optiunea de teleasistenta. Asociata unui mobil Doro, ea permite accesul la o platforma internationala, contacteaza apropiatii detinatorului de mobil sau propune servicii acestuia (facturate apoi suplimentar).

SFR, neinregistrand succesul scontat cu pachetul sau specific (disparut din catalog), propune ateliere de lucru, in care se desfasoara cursuri gratuite de initire si perfectionare pentru batranii de peste 60 de ani. Ca sa poata folosi mai bine functiile mobilului lor.

Gratie acestor solutii de telefonie adaptata, varstnicii sunt mai bine protejati si au posibilitatea pastrarii unor legaturi mai usoare cu apropiatii lor.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#telefoane speciale varstnici, #telefon mobil batran , #telefoane