O solutie care parea SF acum cativa ani: un stick USB inlatura automat toti virusii din calculator

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 14:41
5361 citiri
O solutie care parea SF acum cativa ani: un stick USB inlatura automat toti virusii din calculator
Foto: Tech News

O noua solutie antivirus ii va ajuta pe specialistii IT in lupta impotriva virusilor. Compania Malwarebytes a creat un stick USB care, dupa ce este introdus in dispozitivul infectat, scaneaza automat tot sistemul si inlatura "inamicul".

Producatorul sustine ca flash-ul antivirus lucreaza chiar si atunci cand calculatorul este inchis. Solutia, numita Techbench, reprezinta un stick USB cu capacitatea de 16 GB, care scaneaza automat computerul infestat, eliminand virusi de tip trojan, spyware si alte fisiere malware.

Malwarebytes descrie Techbench ca "plug-in-and-leave", tehnologie pentru profesionisti care ofera un mod mai rapid de lupta impotriva amenintarilor internautice. Programele antivirus necesita timp pentru instalare, plus ca fiecare amenintare are specificul ei, uneori fiind nevoie de mai multe solutii pentru inlaturarea amenintarii, noteaza Tech News.

Sitck-ul USB contine o copie a Malwarebytes Anti-Malware si Malwarebytes Chameleon, soft care neutralizeaza fisierul infestat si il pune in carantina pe flash-ul USB, pentru a preveni o a doua infestare a calculatorului. Dupa finalizarea scanarii si descoperirea virusului, Techbench instaleaza o copie a Malwarebytes Anti-Malware pe calculatorul curat, daca e necesar.

Techbench este creatia fondatorului si CEO al Malwarebytes, Marcin Kleczynski. Acesta este un produs facut de specialisti pentru specialisti, a comentat acesta. Pentru oamenii din industria IT nu exista nimic mai stresant decat sa se ocupe de un numar nesfarsit de calculatoare infectate cu un anumit virus, fiecare avand tipologia sa si un anumit mod de atac. Solutia inovativa este disponibila contra unui abonament anual de 281,89 euro.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#programe anitvirus, #antivirus malwarebytes, #stick usb antivirus , #usb