Wireless USB se intoarce - noua tehnologie, in teste

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 21:25
3628 citiri
Wireless USB se intoarce - noua tehnologie, in teste
Foto: en.wikipedia.org

In viitor, conexiunile facute prin tehnologia USB din prezent ar putea deveni invechite, caci o noua inventie promite sa faca acelasi lucru fara ajutorul unui cablu.

Multe gadgeturi din viitor ar putea beneficia de aceasta descoperire revolutionara, aflata in plina dezvoltare, scrie CNET.

In anul 2007 a mai fost facuta o asemenea incercare, insa acea descoperire (Wireless USB) a fost un esec rasunator.

USB-urile viitorului

Media Agnostic USB (MA-USB) este noua metoda gasita de specialisti, care poate aduce o schimbare majora in privinta conexiunilor facute pentru numeroase gadgeturi.

Aceasta se bazeaza pe o serie de tehnologii din domeniul comunicatiilor wireless, precum si pe frecventele radio.

Cu ajutorul acestui USB special pot fi conectate dispozitive de stocare externe, telefoane, tablete, aparate foto si computere. Daca ele dispun de o conexiune Wi-Fi, atunci USB-ul wireless functioneaza fara probleme dupa instalarea unui program.

Aceeasi organizatie (USB Implementers Forum) lucreaza in prezent la o tehnologie care sa faca posibila incarcarea mai rapida a gadgeturilor prin USB, avand in plan si inventia ce permite incarcarea fara cablu.

In plus, viitorul ne va aduce inclusiv USB-ul care poate fi introdus pe orice parte, spre deosebire de tehnologia din prezent, care limiteaza aceasta posibilitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#cablu usb smartphone, #conexiune usb smartphone, #tableta conexiune usb, #Wireless USB , #usb