Ce informatii cauta romanii pe Internet

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 16:19
18679 citiri
Ce informatii cauta romanii pe Internet

Stirile se situeaza pe primul loc in topul informatiilor cautate pe Internet de catre utilizatorii romani, conform studiului realizat de agentia de cercetare Gemius si prezentat, miercuri, in cadrul conferintei Internet & Mobile World.

Urmatoarele teme de interes din punct de vedere al popularitatii sunt retetele culinare, informatiile despre sanatate/medicina, educatie/dezvoltare profesionala si locuri de munca.

Studiul gemiusAudience contine date despre profilul utilizatorilor romani de Internet, frecventa de folosire a Internetului si un clasament al celor mai populare site-uri, conform comunicatului remis Ziare.com.

In luna august 2013 s-au inregistrat 8,9 milioane de utilizatori romani de Internet, dintre care 66,28% traiesc in mediul urban, in timp ce 33,72% provin din mediul rural.

O parte semnificativa, de 68,65% dintre internautii romani, are mai mult de 5 ani de experienta in folosirea Internetului.

Conform rezultatelor studiului, in luna august 2013, 5,8 milioane de internauti romani au cautat stiri pe Internet, 55% dintre acestia sunt barbati, iar 45% femei. Majoritatea celor interesati de stiri au varsta cuprinsa intre 25 si 44 de ani si traiesc in mediul urban.

Pe locul doi in topul intereselor se situeaza retetele culinare - 4,5 milioane de utilizatori romani au fost interesati de acest subiect in luna august. 66% din totalul celor care au cautat retete culinare sunt femei, iar segmentul de varsta cel mai interesat de acest subiect este 25-34.

Studiul arata ca aproximativ 82% dintre cei care cauta retete pe Internet sunt responsabili de realizarea cumparaturilor in gospodarie, cel putin in egala masura cu ceilalti membrii ai familiei.

C.P.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#informatii cauta romani Internet, #ce cauta romanii Internet, #cautare internet, #stiri Internet, #IMWorld 2013 , #utilizatori