Hi5 vrea sa faca bani din cadouri virtuale

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 12:41
3258 citiri
Hi5 vrea sa faca bani din cadouri virtuale
Foto: Wordpress

Al treilea site de socializare ca marime, Hi5, va incerca sa scoata bani din micile cadouri virtuale pe care utilizatorii le pot oferi unii altora.

Pana acum, site-urile de socializare gen Facebook, MySpace si Hi5 nu au dovedit ca pot avea si profit, in ciuda traficului de milioane de oameni pe care il inregistreaza, scrie Forbes.

Fondatorii Hi5 au venit cu o idee noua pentru a produce venituri in plus: vor taxa utilizatorii care vor sa trimita prietenilor "saruturi", trandafiri sau sticle de bere, toate virtuale, intr-un mod asemanator atasamentelor la e-mail.

Majoritatea acestor mici atentii costa sub un dolar. Hi5 a preluat modelul prin care vanzarea de sonerii pentru telefoane mobile a devenit o industrie de un miliard de dolari.

De asemenea, utilizatorii vor putea sa dea bani pentru a-si personaliza designul paginii, in functie de sarbatori, de exemplu. Programatorii inregistrati pe Hi5 vor fi lasati sa faca jocuri special pentru site, pentru folosirea carora utilizatorii ar fi taxati.

Veti putea chiar sa asistati la concerte virtuale, impreuna cu prietenii de pe site, fiind in acelasi timp intr-un chat room.

Compania intentioneaza sa aiba venituri de 25 de milioane de dolari in acest an, iar potrivit lui Ramu Yalamanchi, unul dintre fondatori, aproximativ jumatate din cifra de afaceri a site-ului va proveni din vanzarea acestor servicii, pana anul viitor.

Anul trecut, circa 90 de procente din venituri au provenit din publicitate.

O problema pentru Hi5 va fi sa convinga utilizatorii sa plateasca pentru cadourile virtuale, avand in vedere ca celelalte site-uri de acelasi gen, precum Facebook, au toate aceste servicii gratuit.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#site socializare Hi5, #cadouri virtuale , #utilizatori