Ce-ai alege intre un calculator nou si un calculator second hand?

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 13:41
1982 citiri
Ce-ai alege intre un calculator nou si un calculator second hand?
Foto: Wikipedia.org

Multi s-au pus in situatia de a cumpara un calculator sau macar de a crea o configuratie corecta pentru un calculator. Totodata, multi s-au lovit de pretul mare al unui sistem performant, de ultima generatie, care sa nu ramana in urma intr-un timp foarte scurt.

Totusi, mai este rentabil sa cumperi un calculator nou sau poti alege varianta unui calculator second hand?

In primul rand, un calculator nu este un obiect vestimentar. Nu se deterioreaza in cazul in care este folosit, iar problemele mecanice s-ar datora in principal doar unor lovituri, lucru rar intamplat in cazul calculatoarelor.

Totusi, pentru a rezolva problema pe care multi o au cu obiectele la mana a doua, anumite magazine online care vand calculatoare second hand ofera garantie, inlaturand astfel incertitudinea pe care multi o au atunci cand sunt pusi in fata situatiei de a cumpara obiecte folosite.

Un alt motiv pentru care multi ezita sa isi cumpere calculatoare second hand este acela ca produsele nu sunt de ultima generatie. Nimic mai fals. Anumite magazine online vand sisteme care sa contina procesoare i7 sau cu o placa de video ultraperformanta.

Avand un calculator cu o astfel de configuratie se pot rula programe sau jocuri de ultima generatie. Diferenta este ca pretul unui astfel de sistem la mana a doua este mult mai mic decat al unui sistem nou.

In concluzie, exista mai multe motive pentru care un sistem nou ar reprezenta o investitie foarte buna, dar totodata, cumparand un calculator second hand se poate face o economie importanta care poate fi reinvestita intr-un alt gadget util, cum ar fi o tableta sau un pocket reader.

Din alte puncte de vedere, cum ar fi garantia, lucrurile nu sunt deloc diferite fie ca este vorba despre produse noi sau produse la mana a doua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#calculatoare second hand, #magazin calculatoare online , #vanzare calculatoare