Amazon lanseaza un razboi comercial impotriva Apple si Google

Sambata, 03 Octombrie 2015, ora 13:08
5048 citiri
Amazon lanseaza un razboi comercial impotriva Apple si Google
Foto: Amazon/Facebook

Gigantul de distributie Amazon a lansat ostilitatile impotriva gigantilor Google si Apple, luand decizia ca acestia sa nu-si mai vanda pe platforma sa device-urile care ofera difuzarea de continut streaming video.

In ultimii trei ani, compania "Prime Video" a devenit o parte importanta a subscrierilor la abonamente pentru serviciile "Amazon Prime", mixul global al grupului oferind inclusiv transport gratuit expres pentru 99 de dolari pe an, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al gigantului de distributie Amazon.

In consecinta este important ca dispozitivele cu continut streaming pe care le vinde Amazon sa aiba o buna interactiune cu "Prime Video" pentru a evita o confuzie la nivelul clientului, a adaugat purtatorul de cuvant.

Grupul din Seattle va elimina astfel de pe site-ul sau de vanzari online receptoarele multimedia Apple TV si "cheile" multimedia Chromecast ale Google.

Aceasta decizie va intra in vigoare la sfarsitul lunii octombrie, conform discutiilor de pe forumurile online intre distribuitorii acestor produse, precizeaza AFP.

Chiar daca Amazon va retrage de pe platforma sa cele doua produse, el va continua totusi sa vanda device-urile Roku, adaptorarele Fire TV, consolele Xbox (Microsoft) si PlayStation (Sony).

Decizia vine la numai cateva zile dupa ce Google si Apple au anuntat versiuni imbunatatite ale dispozitivelor lor, care permit astfel o viteza mai mare viteza de streaming, pe o piata in plina expansiune. Amazon va dezvalui saptamana viitoare noua versiune de Fire TV.

Potrivit firmei de cercetare Parks Associates, device-urile Roku domina piata americana, cu o pondere de 37%, fata de 19% pentru Chromecast, 17% pentru Apple TV si 14% pentru Fire TV, mai noteaza AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#video pe Amazon, #video Apple Amazon, #Prime Video Amazon , #video