Lege impotriva YouTube, in Statele Unite?

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 23:46
6239 citiri
Lege impotriva YouTube, in Statele Unite?
Foto: La Repubblica

Congresul american este pe cale sa aprobe o lege care ar echivala postarea de continuturi video pe YouTube cu gravitatea unui download ilegal, ceea ce ar conduce la suprimarea site-ului si nu numai.

O astfel de masura presupune ca orice persoana care posteaza pe Internet propria sa versiune a unui cantec celebru ar putea risca pana la cinci ani de inchisoare, relateaza La Repubblica.

Propunerea de lege a starnit polemici fara precedent in Statele Unite, numeroase persoane protestand si manifestandu-si dezaprobarea sub semnul imaginii adolescentului-vedeta Justin Bieber, care isi datoreaza celebritatea tocmai gratie postarilor pe YouTube.

Anul trecut, acest "baby-star" canadian a realizat un cover, interpretand in versiune proprie "Can anybody find me somebody to love" - melodie apartinand lui Freddie Mercury, compusa in 1976 pentru inimitabila formatie Qween.

Odata votata legea privind interzicerea "reinventarii" muzicii trecutului, cei care asemenea lui Justin vor interpreta piese muzicale realizate si publicate in trecut de alti artisti, risca pana la cinci ani de inchisoare.

Legea "S.978" echivaleaza astfel streaming-ul de continuturi protejate de legea copyright-ului cu un download ilegal, ceea ce inseamna ca un video postat de un prieten bun, ca urare muzicala de tip "Happy Birthday", ar putea deveni periculos.

Asa cum filmuletele realizate la serbarea scolara a copiilor, surprinzandu-i interpretand vreun cantec faimos, sau cele mai spectaculoase momente ale unei partide de fotbal care au un fundal muzical celebru, ar putea fi considerate ilegale.

Propunerea se bucura insa de sprijin din partea industriei muzicale si cinematografice din Statele Unite, mai exact, Recording Industry Assotiation of America (RIAA) si Motion Picture Association of America (MPAA), care au de castigat cu atat mai mult, cu cat mai severa va fi legea, precizeaza sursa.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#SUA lege impotriva YouTube, #lege YouTube , #video