Romania, pe locul 9 in lume la viteza Internetului

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 19:49
3781 citiri
Romania, pe locul 9 in lume la viteza Internetului
Foto: Arhiva

Romania a coborat pe locul 9 in topul vitezei medii a conexiunii la Internet, in ultimul trimestru din 2011. Astfel, tara noastra a pierdut patru pozitii in acest clasament.

Viteza medie a conexiunilor la Internet la nivel mondial a scazut cu circa 14 procente la sfarsitul anului trecut, fata de trimestrul anterior, pana la 2,3 megabiti pe secunda (Mbps), potrivit unui raport intocmit de compania americana Akamai.

Cu o viteza medie de 6,4 Mps, in scadere cu 3,4% fata de trimestrul anterior si cu 8,5% fata de anul 2010, Romania s-a clasat pe locul 9. In aceeasi perioada din anul 2010, tara noastra se afla pe locul patru in lume si era prima la nivel european.

Pe primul loc in clasamentul Akamai s-a mentinut Coreea de Sud, cu o viteza medie de 17,5 Mbps, fiind urmata de Japonia (9,1 Mbps) si Hong Kong (9,1 Mbps). Topul este completat de sapte tari europene, Olanda, Letonia, Elvetia, Irlanda, Cehia, Romania si Belgia.

De asemenea, un oras din tara noastra se afla printre primele 100 centr urbane cu cea mai mare viteza a Internetului. Timisoara se afla pe locul 89, cu 7,4 Mbps. In 2010, Romania figura cu doua orase in top 100, Constanta (locul 56, 8,23 Mbps) si Iasi (locul 75, 7,63 Mbps).

In al patrulea trimestru din 2011, 69 de orase din regiunea Asia-Pacific se afla in top 100. Alte 24 sunt din America de Nord, iar sapte din Europa, trei in Suedia, doua in Elvetia, unul in Romania si unul in Letonia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#viteza Internet Romania T4, #viteza Internet Romania 2011, #viteza Internet Romania , #viteza internet