Un oras din Romania, pe locul trei in lume din punctul de vedere al vitezei la Internet

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 17:50
9136 citiri
Un oras din Romania, pe locul trei in lume din punctul de vedere al vitezei la Internet
Foto: Arhiva Ziare.com

Orasul Ploiesti se afla pe locul al treilea in lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a Internetului, dupa Singapore si Hong-Kong, a declarat, luni, Irina Lucan-Arjoca, director general adjunct al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA)

"Romania este pe locurile fruntase in Europa si in lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a Internetului, atat la incarcare, cat si la descarcare. Astfel, orasul Ploiesti este pe locul trei in lume, dupa Singapore si Hong-Kong", a spus Lucan-Arjoca, la o conferinta pe tema proprietatii intelectuale in mediul digital.

Potrivit acesteia, in Ploiesti, Internetul are o viteza de 102,35 Mbps. Urmeaza orasul Iasi, cu 101,43 Mbps, si Bucurestiul, cu 96,18 Mbps.

Bernie Sanders, ia de-aici Internet rapid: Site-ul creat de romani prin care poti sa verifici viteza de Internet

Cu toate acestea, oficialul ORDA a atras atentia asupra faptului ca 39% dintre locuitorii Romaniei nu au utilizat niciodata Internetul, potrivit unui studiu al Bancii Mondiale.

"Conform studiului Bancii Mondiale privind gradul de alfabetizare digitala, desi Romania are un potential uman ridicat in acest sector, 39% din locuitori nu au utilizat niciodata internetul. Cred ca acest procent vizeaza in special mediul rural", a completat ea.

In plus, marile companii mondiale din domeniu sunt atrase de Romania din acest punct de vedere.

"De remarcat este prezenta in Romania a marilor companii, precum Intel Motorola, Microsoft sau Oracle, care au angajat specialisti romani", a sustinut Lucan-Arjoca.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Ploiesti top orase viteza Internet, #top orase Romania viteza Internet, #orase Romania viteza Internet , #viteza internet