Ziare.com

Ambasadorul Harris: Romania a devenit fabrica pentru site-uri in Europa

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 15:29

   

Ambasadorul Harris: Romania a devenit fabrica pentru site-uri in Europa
Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a declarat ca rata de crestere anuala a comertului cu tara sa este de 16%, unul dintre domeniile de interes al firmelor este cel IT, dar si ca in multe cazuri nu sunt cunoscute oportunitatile.

"Eu cred ca relatiile comerciale sunt un domeniu de dezvoltat in viitor. Faptul este ca in mandatul meu a fost o tendinta foarte pozitiva si o rata de crestere medie anuala in comert de 16%, care este semnificativ intr-o perioada de recesiune.

Dar eu sunt convins ca putem sa incurajam relatiile comerciale intre Marea Britanie si Romania si ca, din pacate, pana acum, oportunitatile care exista aici in Romania nu sunt atat de bine intelese in Marea Britanie", a afirmat Harris in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV.

Harris: Aveti oameni de fier in procuratura care lupta cu coruptia cu o determinare impresionanta

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Acesta a precizat ca se refera la sectoarele din domeniul energiei, retail si IT.

"In energie avem multe firme britanice care sunt active in acest domeniu, de fapt Romania si Marea Britanie au un domeniu de energie asemanator. Noi avem si gaz, offshore (energie eoliana, n.red.), avem si nuclear, avem si o posibilitate de gaze de sist si noi am incheiat un parteneriat strategic intre Romania si Marea Britanie in domeniul de energie. Sunt convins ca putem incuraja companiile si investitorii in acest domeniu", a declarat ambasadorul.

Harris, despre domeniul IT: Strategic si foarte impresionant

Ambasadorul a mai subliniat faptul ca in Romania exista un interes important al investitorilor britanici pentru domeniul IT, care este unul "strategic si foarte impresionant".

"Este un domeniu care s-a dezvoltat foarte repede in acesti patru ani si unde avem multe firme britanice care au angajat sute de persoane, in Iasi, in Cluj, in Bucuresti, fiindca aici in Romania este o forta de munca calificata si de fapt Romania a devenit fabrica pentru web-site-uri in Europa.

Firmele britanice sunt aici pentru a face web-site-uri pentru banci, in City of London, pentru cluburi de fotbal in Premier League. Intr-o piata unica digitala, Romania are un avantaj foarte important. Sunt convins ca investitorii britanici vor continua sa fie implicati in acest domeniu", a mai spus Harris.

Ambasadorul a mentionat ca unul dintre avantajele pietei IT din Romania priveste infrastructura virtuala, avand una dintre cele mai mari viteze de internet din Europa.

De asemenea, acesta a precizat ca este o problema legata de posibilii noi investitori britanici in Romania in ceea ce priveste o perceptie gresita asupra oportunitatilor din tara, fapt pentru care a fost incheiat un parteneriat cu Camera de Comert romano-britanica pentru o serie de evenimente de promovare la Londra.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1804 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da, viteza pe Internet este importanta. Dar si mai important este

continutul.
Siturile stil Bianca si Gina sint la periferia progresului sau culturii.
Din pacate in acest domeniu, specialitatile romanesti sint phishing-ul sau skimming-ul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor