De unde este recomandat sa ne procuram backlink-urile pentru site-ul pe care dorim sa-l optimizam SEO

Advertorial
Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 14:35
12369 citiri
De unde este recomandat sa ne procuram backlink-urile pentru site-ul pe care dorim sa-l optimizam SEO

(P) Pentru a maximiza beneficiile si a evita problemele este esential sa diversificam sursele de backlink-uri. Site-urile clientilor, platformele proprii, widget-urile si blogroll-ul pot constitui surse importante pentru un webmaster care vrea sa urce mai repede in cautarile organice.

Cand vine vorba despre anumite tipuri de backlink-uri trebuie sa se urmareasca echilibrul dintre beneficiile pe care le ofera acel link, dar si impresia pe care acesta o lasa motorului de cautare.

Neil Patel si-a propus sa ne invete regulile pentru ca sursele acestea sa nu ne afecteze ci, din contra, sa ne imbunatateasca profilul de linkuri.

Site-ul unui client

Daca va aflati in postura de web designer, deci puteti proiecta fara restrictii site-uri in functie de solicitarile venite din partea clientilor, atunci va sugeram sa alegeti drept punct de plecare pagina "Despre noi".

In cazul in care ea nu exista, apelati la o pagina al carei scop este unul informativ pentru utilizator, unde se specifica detalii despre activitatea platformei sau despre rolul sau.

Aceasta pagina specifica este cea mai indicata pentru a plasa un link catre domeniul care va intereseaza, zonele indicate fiind subsolul, bara laterala sau antetul.

In procesul de promovare prin SEO, naturaletea linkurilor este aspectul care se detaseaza ca importanta.

Din aceasta cauza, pagina "Despre noi" este indicata pentru plasarea referintelor, ea invitand vizitatorii sa descopere mai multe detalii despre proiectantul sau dezvoltatorul site-ului.

Este firesc ca mesajul "Daca doriti sa luati legatura cu designerul acestui website puteti merge aici" sa apara pe aceasta pagina.

De asemenea, aceasta pagina singulara de pe site-ul clientului isi indreapta o parte importanta din autoritatea sa catre domeniul dumneavoastra, insa intr-un mod natural. De aceea este foarte putin probabil ca acest lucru sa fie sanctionat din punct de vedere SEO.

Sa nu mai aducem in discutie faptul ca plasarea inteligenta a acestui link poate aduce o sumedenie de alte click-uri naturale catre site-ul pe care doriti sa-l promovati.

Site-urile pe care le detineti

Pentru site-urile pe care le detineti, echipa agentiei Webdesk va recomanda sa nu mizati pe o strategie clara de optimizare SEO, conturata de la bun inceput.

Spre exemplu, nu trebuie sa va ganditi ca pe homepage-ul unui site propriu trebuie sa puneti un link spre o pagina deja aleasa de pe platforma - mama.

Din contra, este esential sa trimiteti utilizatorul care o pagina unde se gasesc informatii care i-ar putea deveni utile acestuia, ceea ce inseamna ca pagina spre care trimiteti autoritate trebuie sa impartaseasca subiectul abordat pe site-ul propriu.

Nu mizati pe politica vicioasa de promovare SEO conform careia ancorele sunt fixe, iar ele trebuie introduse in continut sau intr-o alta zona a site-ului sub o forma deja stabilitata, indiferent daca se integreaza in context sau nu.

In schimb, trebuie sa va concentrati pe valoarea pe care pagina destinatie o ofera vizitatorului, aceasta fiind o conditie necesara pentru naturaletea si castigul in cautarile organice pe care il va aduce link-ul respectiv.

Si, nu uitati faptul ca orice proces de promovare seo care urmeaza un tipar standardizat este facil de detectat pentru Google, iar consecintele vor fi unele neplacute.

Blogroll-ul

De obicei, cand exista un blogroll, scopul acestuia este acela de a facilita traseul utilizatorului prin posturile din trecut, dar si de a-l readuce pe pagina principala cand se pierde pe site.

De asemenea, acesta este util pentru a face referinte la alte bloguri care impartasesc o tematica asemanatoare si, in consecinta, ar putea fi utile pentru vizitator.

Problema intervine in momentul in care Google ajunge la concluzia ca blogroll-ul este folosit ca o forma platita de manipulare, fiind ales drept metoda de optimizare offpage.

In loc sa se faca natural tranzitiile intre site-urile de acelasi profil, referintele editoriale se fac doar pentru ca exista un schimb financiar la mijloc.

Astfel, exista o dilema generala atunci cand vorbim despre servicii de optimizare SEO, unele fiind privite cu ochi buni de Google, altele mai putin sau deloc.

In cazul blogroll-ului, sfaturile lui Neil Patel dar si ale webmasterilor din agentia Webdesk sunt acelea de a raspunde afirmativ acestei provocari de reciprocitate.

Cu siguranta, doua entitati isi pot transmite link-uri reciproce daca tematicile site-urilor sunt relationate si daca aceasta initiativa ia forma unei tehnici editoriale naturale.

Widget-urile

Pentru widget-uri lucrurile devin putin spinoase, iar din aceasta cauza exista multe cazuri in care vedem site-uri penalizate din pricina lor.

Asadar, daca aveti un widget sau un plug- in pe care restul oamenilor il pot incorpora in site-urile lor, oferiti-le acestora posibilitatea de a alege daca vor sa va dea link reciproc sau nu.

Nu constituie un mister faptul ca Google a penalizat site-uri importante pentru ca au adoptat aceasta practica in procesul de promovare seo, asa cum ar fi GoDaddy.

Urmand aceste mici reguli veti avea certitudinea ca va aflati in zona "sigura" si, in plus, veti beneficia de pe urma link-urilor provenite din sursele amintite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#optimizare SEO, #SEO pagini web, #promovare SEO , #web