Ziare.com

Wikipedia, de la GoDaddy la MarkMonitor - un transfer de incredere

Sambata, 10 Martie 2012, ora 23:05

   

Wikipedia, de la GoDaddy la MarkMonitor - un transfer de incredere
Wikimedia Foundation a anuntat finalizarea tuturor operatiunilor de transfer a domeniilor sale web, de la GoDaddy la MarkMonitor, incepand cu Wikipedia si continuand cu celelalte proiecte paralele.

Cu aceasta masura, grupul incredinteaza unui nou partener responsabilitatea vizand controlul unora din cele mai populare domenii, corelate unor site-uri de o remarcabila vizibilitate la nivel international, relateaza Webnews.

La baza acestei decizii se afla dorinta de oferi propriilor domenii deplina garantie legala, indepartandu-se in mod decisiv de un GoDaddy, impreuna cu care fundatia nu mai putea continua sa construiasca o relatie de incredere.

"Suportul initial acordat de GoDaddy actiunii Stop Online Piracy Act (SOPA), ne-a determinat sa intrerupem orice colaborare, pozitia noastra fiind complet opusa in acest context", explica Michelle Paulson, consilier legal al fundatiei, potrivit sursei citate.

Cautarea unui nou provider a debutat in decembrie 2011, fundatia alegand in final "mainile competente ale grupului MarkMonitor, care detine o experienta remarcabila in gestiunea domeniilor cu trafic intens", dupa cum se precizeaza in comunicatul oficial.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5189 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor