O tara intreaga nu poate intra pe WhatsApp - 100 de milioane de utilizatori au accesul blocat

Marti, 03 Mai 2016, ora 10:26
5960 citiri
O tara intreaga nu poate intra pe WhatsApp - 100 de milioane de utilizatori au accesul blocat
Foto: WhatsApp

O tara intreaga nu poate accesa serviciul de mesagerie WhatsApp, detinut de Facebook, astfel ca mai mult de 100 de milioane de utilizatori sunt afectati.

Un judecator brazilian a decis blocarea aplicatiei pe teritorul acestui stat incepand de luni, interdictia fiind valabila timp de 72 de ore, informeaza The Guardian.

Este a doua oara in ultimele cinci luni cand se ia o astfel de masura in cea mai mare tara din America Latina.

Hotararea instantei din Sergipe se aplica celor cinci mari operatori de telefonie din Brazilia, care trebuie sa blocheze accesul la WhatsApp pentru cei 100 de milioane de utilizatori.

Motivarea nu a fost facuta publica, deoarece e vorba de o ancheta in desfasurare.

Intr-o declaratie oficiala, conducerea WhatsApp a transmis ca este dezamagita de decizia luata in Brazilia.

WhatsApp, anunt important pentru utilizatorii sai: Ce se va intampla cu mesajele de-acum incolo

"Inca o data, milioane de brazilieni nevinovati sunt pedepsiti pentru ca o instanta vrea ca WhatsApp sa dea autoritatilor niste informatii pe care nu le are. Criptarea mesajelor end-to-end (ce presupune ca doar destinatarul si expeditorul pot citi mesajele, fara sa poata fi accesate de intermediari - n.red.) protejeaza datele utilizatorilor, iar noi nu pastram conversatiile pe serverele noastre.

Deci, nimeni nu poate citi ce vorbeste lumea pe WhatsApp, nici macar noi. Lucram sa aducem WhatsApp inapoi online, insa nu vrem sa compromitem securitatea utilizatorilor nostri", a transmis Jan Koum, directorul executiv al WhatsApp, intr-o postare pe Facebook.

O decizie similara a mai fost luata de un alt judecator din Brazila, in luna decembrie a anului trecut, interdictia de a accesa WhatsApp fiind atunci de 48 de ore.

Reprezentantii celor mai mari operatori de telefonie mobila ai tarii din America Latina - Telefonica Brasil SA, Claro, TIM Participacoes SA, Oi SA si Nextel Participacoes SA - nu au facut nicio declaratie pe acest subiect.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#WhatsApp interzis Brazilia, #WhatsApp Brazilia, #WhatsApp blocat Brazilia , #WhatsApp
Comentarii
Poza iahim
iahim
rank 5
Cu siguranta Brazilienii simt tarcoalele