WhatsApp incepe sa transmita date despre utilizatorii sai retelei Facebook

Joi, 25 August 2016, ora 20:49
3985 citiri
WhatsApp incepe sa transmita date despre utilizatorii sai retelei Facebook
Foto: Ziare.com

Aplicatia WhatsApp a inceput procesul de partajare a informatiilor pe care le detine despre utilizatorii sai cu reteaua-mama Facebook.

Se urmareste astfel ca functia retelei de socializare ce cauta automat prieteni pentru cei care au cont sa functioneze si mai bine de acum inainte cu ajutorul datelor suplimentare transmise de serviciul de mesagerie, scrie theverge.com.

Dupa ce aplicatia WhatsApp a fost cumparata de reteaua Facebook in 2014, utilizatorii serviciului de mesagerie s-au aratat ingrijorati de faptul ca drepturile lor in materie de confidentialitate ar putea sa fie compromise.

Cofondatorul WhatsApp, Jan Koum, a publicat atunci un mesaj pe blog in care incerca sa-i linisteasca pe utilizatori, aratand ca nu sunt probleme in acest sens.

Anuntul facut joi de serviciul de mesagerie privind ridicarea restrictiilor si transferul unor date catre Facebook, inclusiv numarul de telefon mobil al utilizatorului serviciului de mesagerie, a readus in prim plan criticile privind problemele de confidentialitate ale aplicatiei in protejarea drepturilor utilizatorilor.

Facebook va folosi aceasta noua oportunitate si pentru difuzarea unor reclame mai relevante pentru fiecare utilizator in parte, tinand cont de datele analitice pe care serviciul de mesagerie le va pune la dispozitie.

Mai mult, WhatsApp a anuntat ca lucreaza la identificarea de noi modalitati prin care companiile private sa foloseasca serviciul de mesagerie pentru contactarea mai usoara a clientilor si a informarii acestora in diverse chestiuni.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#WhatsApp date Facebook, #WhatsApp utilizatori Facebook , #WhatsApp