Azi e ultima zi cand poti sa faci upgrade gratuit la Windows 10: Cat va costa de-acum incolo

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 08:46
11627 citiri
Azi e ultima zi cand poti sa faci upgrade gratuit la Windows 10: Cat va costa de-acum incolo
Foto: Microsoft

A trecut deja un an de la lansarea Windows 10, iar cei care vor sa faca upgrade gratuit mai au la dispozitie doar cateva ore sa faca acest lucru.

Vineri expira perioada promotionala in care puteai sa treci la cea mai recenta versiune a sistemului de operare fara sa dai niciun ban, informeaza Wired.

Ulterior, de sambata incolo, vei fi nevoit sa scoti din buzunar 120 de dolari pentru varianta de baza Windows 10 Home, respectiv 200 de dolari pentru varianta profesionala Windows 10 Pro.

Pot sa fac upgrade?

Upgrade-ul gratuit e disponibil doar pentru versiunile mai noi, incepand cu Windows 7. Deci ai ghinion daca inca folosesti Vista.

Si mai e un lucru de stiut. Utilizatorii care folosesc varianta Home pot face actualizarea doar la Windows 10 Home, iar cei care au Pro la Windows 10 Pro.

De asemenea, dispozitivul mai trebuie sa indeplineasca unele criterii, pe care le poti consulta pe site-ul Microsoft.

Ar trebui sa fac upgrade?

Raspunsul pe scurt este "da". Windows 10 este asemanator cu Windows 7 si mult mai intuitiv decat Windows 8.

In plus, vine cu cateva functii interesante, cum ar fi asistentul virtual Cortana, noul browser Microsoft Edge ce inlocuieste imbatranitul Explorer si alte lucruri mai marunte care iti vor imbunatati experienta.

Si sa nu uitam ca upgrade-ul e gratuit. In plus, mai devreme sau mai tarziu tot vei fi nevoit sa faci aceasta trecere, caci versiunile mai vechi nu vor mai fi actualizate deloc de Microsoft. Iar asta inseamna probleme de securitate si de rulare a sistemului de operare. Asa ca poate ar trebui sa faci upgrade-ul mai devreme decat mai tarziu.

Cum fac upgrade-ul?

Daca nu ai primit notificarile enervante pe ecran de la Microsoft, atunci poti merge pe site-ul companiei, la sectiunea dedicata Windows 10, dai dublu click pe butonul de download si urmeaza pasii.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#upgrade gratuit Windows 10, #upgrade Windows 10, #cum fac upgrade Windows 10 , #windows
Comentarii