Ghid Windows 10: Cum poti face upgrade la cel mai nou sistem de operare de la Microsoft

Joi, 30 Iulie 2015, ora 11:40
49992 citiri
Ghid Windows 10: Cum poti face upgrade la cel mai nou sistem de operare de la Microsoft
Foto: Microsoft

Windows 10, cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, a devenit disponibil pentru utilizatorii in toata lumea. Actualizarea este gratuita pentru cei care folosesc deja Windows 7 si Windows 8, insa care sunt pasii care trebuie urmati pentru a folosi aceasta platforma?

Cnet a realizat un ghid pentru actualizarea la Windows 10.

Windows 10 e aici: Insa exista o smecherie

Primul pas: Pregateste-ti calculatorul

  • Poti face upgrade gratuit la Windows 10 daca ai un calculator sau laptop care functioneaza deja cu Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1.
  • Daca nu ai habar ce platforma folosesti, atunci acceseaza acest link, care te duce la pagina oficiala a Microsoft, unde vei afla imediat raspunsul.
  • La locul de munca, lasa echipa de la IT sa se ocupe de upgrade. Cel mai probabil, nu esti administratorul dispozitivului, ci un simplu utilizator, care nu este autorizat sa faca astfel de modificari.

Al doilea pas: Salveaza-ti tot de pe computer

  • Pentru ca sa nu pierzi din greseala ceva, este recomandat sa iti salvezi toate fisierele de pe laptop/calculator in alta parte (cloud, stick-uri etc.).

Pasul 3: Actualizeaza versiunea de Windows pe care o folosesti

Inainte de a trece la Windows 10, trebuie sa iti actualizezi versiunea actuala de Windows. Pentru a verifica daca toate update-urile sunt facute, urmeaza acesti pasi:

  • La Windows 7, mergi la meniul Start, alege Control Panel, System and Security si apoi Windows Update.
  • La Windows 8 si 8.1, mergi la meniul Start, PC Settings, Update and recovery, and Windows Update.

Daca mai sunt update-uri de facut, atunci vei urma pasii indicati pentru a le descarca si instala.

Pasul 4: Lista de asteptare

Odata ce laptopul/calculatorul tau este la zi, o iconita va aparea in bara de jos (taskbar), care contine o notificare ce te anunta ca te poti inscrie pentru actualizarea la Windows 10. Da click si urmeaza pasii indicati pentru a le transmite celor de la Microsoft ca vrei sa faci acest upgrade, prin inscrierea pe o lista de asteptare.

Dupa ce ai terminat acest proces, trebuie sa astepti un mesaj de la Microsoft, care iti va trimite o notificare in momentul in care Windows 10 va fi disponibil pentru laptopul/calculatorul tau si iti va arata ce trebuie sa faci in continuare, printr-o notificare. Acest lucru va dura cateva zile sau cateva saptamani.

Doar pentru utilizatorii avansati: Descarca Windows 10 acum

Cnet recomanda utilizatorilor sa se inscrie pe lista de asteptare de la Microsoft si nu sa faca de capul lor upgrade-ul la Windows 10, cu toate ca se poate acest lucru.

Pentru cei experimentati si care isi doresc cu disperare noul sistem de operare, pot accesa acest link, care duce la pagina Microsoft de unde poate fi descarcat fisierul. Alege Download Tool Now si selecteaza versiunea dorita (64-bit sau 32-bit).

Se va descarca un fisier, iar din meniul ce va aparea pe ecran trebuie sa alegi "Upgrade this PC". Apoi asteapta pana cand Windows 10 se instaleaza si urmeaza pasii descrisi acolo. Unii utilizatori au reusit sa faca actualizarea in 10 minute, altora le-a dat o eroare, asa ca e mai bine sa asteptati notificarea de la Microsoft.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#ghid instalare Windows 10, #cum faci upgrade Windows 10, #upgrade Windowa 10, #microsoft windows 10 , #windows