Windows 8 va fi gratuit pentru toti utilizatorii?

Duminica, 02 Martie 2014, ora 12:40
6480 citiri
Windows 8 va fi gratuit pentru toti utilizatorii?
Foto: Fox News

Noul sistem de operare creat de Microsoft are o mare problema. El este foarte nepopular printre utilizatori, iar Microsoft ar putea indrepta acest lucru prin gestul de a-l oferi gratuit.

Variantele Windows 8 si Windows 8.1 ar putea sa ajunga fara niciun cost la utilizatorii care sunt dispusi sa le foloseasca, scrie Fox News. Conform unei companii specializate in astfel de analize, Net Marketshare, aceste programe de operare au reusit sa ia din piata de profil doar un procent de 10,5%.

De exemplu, programul de operare Windows XP, creat tot de Microsoft, are un procent de 29,3%, iar Windows 7, de 47,46%. Pentru a schimba aceasta situatie neplacuta, Microsoft intentioneaza sa ia unele masuri urgente.

Compania nu va mai oferi actualizari pentru programul Windows XP in aproximativ o luna de zile. O alta masura drastica ce poate fi luata este aceea de a oferi noul sistem de operare fara niciun cost.

Problemele de popularitate pe care le inregistreaza Windows 8 sunt determinate de mai multi factori. Programul Chrome, creat de Google, este tot mai folosit, in special datorita laptopurilor speciale create de aceasta companie, ele avand preinstalat Chrome.

Costul mic al acestor dispozitive este cel care le impune pe piata. In plus, compania Apple ofera gratuit programul de operare Mac OS X Mavericks pentru majoritatea utilizatorilor.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#microsoft windows apple, #Windows gratuir utilizatori , #windows
Comentarii