Internet wireless in metroul din Moscova

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 11:23
3020 citiri
Internet wireless in metroul din Moscova
Foto: Il Manifesto

In cursa tehnologica internationala, Moscova isi impune propriul sau model, facilitand conectarea subterana la Internet printr-un proiect de retea wi-fi destinat calatorilor cu metroul.

Rusii dispun in capitala de o retea de metrou demna de invidiat, avantgardista, eficienta si perfect functionala, in ciuda celor 80 de ani ai sai, relateaza Il Manifesto.

La toate acestea, se va adauga cat de curand posibilitatea de conectare la Internet gratuita, prin intermediul serviciului wi-fi, proiect aflat in acest moment in faza experimentala, oferind deocamdata accesul online doar din anumite statii, pentru utilizatorii care isi folosesc dispozitivele stand pe loc.

Specialistii rusi apreciaza insa ca in decurs de patru ani, societatea care gestioneaza reteaua de metrouri va beneficia de serviciul gratuit de conectare wi-fi la Internet din orice punct subteran, statii, galerii, dar chiar si din trenurile aflate in miscare.

In paralel, proiectul urmareste implementarea aceleiasi facilitati si la nivelul transportului urban de suprafata, un "cadou" care i-ar putea face fericiti pe multi calatori cu autobuzul, stiut fiind ca moscovitii adora noile tehnologii.

Majoritatea calatorilor utilizeaza diferite dispozitive mobile pana la destinatie, ramanand timp indelungat cufundati in universul propriului tablet sau smartphone.

Chiar si persoanele varstnice, care nu par sa se priceapa prea mult la tehnologie, utilizeaza pe durata calatoriei, lectori de e-book, care par sa fi inlocuit in totalitate clasicele volume pe suport de hartie, piata rusa demonstrandu-se una din cele aflate intr-o rapida expansiune pentru e-book reader, precizeaza sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#metroul moscovit conecteaza internet, #rusii vor internet wifi , #wireless