Microsoft a lansat Xbox One, consola minune a generatiei urmatoare (Video)

Joi, 23 Mai 2013, ora 19:05
3450 citiri
Microsoft a lansat Xbox One, consola minune a generatiei urmatoare (Video)
Foto: The Guardian

Microsoft a lansat noua consola Xbox One, care se doreste a fi cea mai moderna de pe piata. Xbox One va permite utilizatorilor sa comute instantaneu intre jocuri si televiziune sau Internet si Skype.

Inovatia-cheie a consolei Xbox One este suprapunerea cu televiziunea live, apreciaza analistii, potrivit The Guardian.

Microsoft nu si-a mai retehnologizat consola Xbox din anul 2005. Intre timp a aparut un val urias de smartphone-uri si tablete pe piata electronicelor, dand nastere la asa-numitul fenomen "al doilea ecran", in care utilizatorii interactioneaza cu retelele sociale, precum Twitter si Facebook, in timp ce se uita la TV.

"Totul este sa mentina relevanta consolei Xbox si sa o transforme intr-un centru de divertisment, oferind o gama larga de jocuri, continut si canale de televiziune", a apreciat Piers Harding-Rolls, analist in jocuri la IHS.

Xbox se doreste a fi poarta de acces la televiziuni, analistii considera ca ea este o amenintare pentru marile companii care distribuie canele de televiziune, precum BSkyB.

"Daca Microsoft decide sa faca un mare pas si sa cumpere drepturile de difuzare in exclusivitate ale unor filme si programe, in acest moment ar putea fi un risc", a declarat analistul Richard Broughton de la HIS TV.

Jocuri si programe TV in exclusivitate

Este de asteptat ca Microsoft sa faca anunturi importante privind gama de jocuri pe care o contine consola Xbox One la targul E3 din iunie.

Dupa primele informatii, Microsoft Xbox One va cuprinde 15 jocuri in exclusivitate. Dintre cele mai importante jocuri video sunt asteptate cele de la EA Sports, precum FIFA, Maden NFL, NBA Live, UFC.

De asemenea, noul Call of Duty: Ghosts from Activision si Assassin's Creed IV: Black Flag and Watch Dogs de la Ubisoft.

Xbox One va dispune de un procesor AMD Jaguar de 2,133 MHz, un sistem cu memorie 8 GB pe RAM si un hard disc cu 500 GB.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Microsoft Xbox One, #Xbox One consola noua, #Xbox One video , #xbox