Austria trimite militari la frontiera cu Italia ca sa apere tara de imigranti

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 17:44
2198 citiri
Austria trimite militari la frontiera cu Italia ca sa apere tara de imigranti
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Austria intentioneaza sa desfasoare militari la frontiera cu Italia, in pasul Brenner, pentru a preveni un potential aflux de migranti spre nordul Europei in perioada urmatoare, a declarat ministrul Apararii, Hans Peter Doskozil.

Austria isi anuntase deja intentia de a inaspri controalele la frontiere in caz de necesitate, insa declaratia ministrului Apararii pare sa intensifice acest discurs, noteaza Reuters.

"Intrucat granitele externe ale UE nu sunt protejate eficient deocamdata, Austria isi va intari in curand controalele stricte la frontiere. Aceasta inseamna controale masive la (trecatoarea) Brenner, inclusiv cu soldati", a declarat oficialul austriac pentru Die Welt.

In opinia sa, protejarea frontierelor externe va trebui sa se afle in viitor in centrul politicii europene de aparare. Militarii ar putea furniza sprijin pentru apararea granitelor si ajuta la inregistrarea migrantilor, la eforturile de asistenta umanitara si la deportari, a indicat Doskozil.

Propunere la nivelul UE in legatura cu situatia imigrantilor: Ce ar trebui sa faca Europa

State central-europene cer crearea de urgenta a unei politii europene antiimigratie

Acesta si-a reiterat apelul pentru o misiune UE formata din civili si militari, care sa sprijine agentia Frontex la granitele externe acolo unde este nevoie, posibil in Grecia, Bulgaria sau Italia. Potrivit lui Doskozil, Austria intentioneaza sa prezinte o propunere in acest sens la viitoarea reuniune a ministrilor Apararii din UE, mai multe state sprijinind deja aceasta initiativa.

Criza imigrantilor: De la miezul noptii, s-a inchis, practic, ruta balcanica

Criza imigrantilor: Austria jubileaza ca ruta balcanica va ramane inchisa permanent

In conditiile in care principalul traseu de migratie, asa-numita ruta balcanica, a fost practic inchis, in principal in urma restrictiilor impuse la frontierele Austriei, Viena se teme de dezvoltarea unor noi cai prin Bulgaria sau Albania, pe masura ce se vor relua traversarile pe Mediterana din Libia spre Italia.

Luni, 4 aprilie, intra in vigoare acordul incheiat intre Uniunea Europeana si Ankara pentru stoparea valului de migratie pe traseul principal pe care peste un milion de persoane au ajuns din Turcia pe insulele elene din Egeea.

"Ne asteptam la o folosire intensa a rutei central-mediteraneene in saptamanile urmatoare. Numai saptamana trecuta 5.000 de refugiati au sosit pe ruta central-mediteraneeana. Cand vremea se va imbunatati, aceste cifre vor creste puternic. Bandele de traficati se pregatesc deja", a atentionat ministrul austriac.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Austria militari granita Italia imigranti , #Austria
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
"Austria trimite militari la frontiera cu Italia ca sa apere tara de