Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Criza imigrantilor: Croatia, aproape de inchiderea completa a granitei cu Serbia - presedintele, apel la armata (Video)

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 09:07
3005 citiri
Criza imigrantilor: Croatia, aproape de inchiderea completa a granitei cu Serbia - presedintele, apel la armata (Video)
Foto: Ziare.com

Croatia a inchis joi "pana la noi ordine" sapte din cele opt puncte de trece a frontierei cu Serbia dupa patrunderea masiva a migrantilor din Orientul Mijlociu aflati pe teritoriul tarii vecine, a informat Ministerul de Interne de la Zagreb.

"Traficul este interzis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina si Erdut", a declarat ministerul intr-un comunicat, potrivit AFP. Peste 11.000 de migranti au trecut in ultimele doua zile granita croata venind din Serbia, a precizat documentul amintit.

Croatia, noua tinta a invaziei imigrantilor: Mii de oameni au sosit intr-o singura zi

Presedintele a cerut armatei sa fie pregatita pentru a proteja granitele tarii

Presedintele Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, a cerut joi armatei sa fie pregatita sa protejeze granitele tarii de migratia ilegala, in caz de nevoie, relateaza agentiile Hina si Reuters.

"Presedintele s-a intalnit cu seful Statului Major al armatei, generalul Drago Lovric, si i-a cerut ridicarea nivelului de alerta si ca fortele armate sa fie pregatite, in caz de nevoie, pentru a proteja granitele nationale de migratia ilegala", a declarat o sursa apropiata sefei statului croat.

Cehia ar putea primi 15.000 de imigranti, Croatia nu mai poate primi deloc

Ca urmare a escaladarii crizei refugiatilor, Kolinda Grabar-Kitarovic si-a scurtat vizita sa in peninsula Istria, din vestul Croatiei, si a convocat pentru vineri Consiliul de Securitate Interna. Ea si-a exprimat joi nemultumirea fata de evolutiile de la frontiera de est a tarii, unde un numar mare de refugiati sosesc din Orientul Mijlociu.

"Trebuie sa analizez toate informatiile si, repet, sunt nemultumita fata de ceea ce s-a intamplat pana acum. Ma tem ca situatia scapa de sub control intr-o anumita masura, intrucat nu este bine atunci cand oamenii iti trec granita ilegal", a subliniat presedintele croat.

Croatia se teme de consecintele valului de imigranti: Ce a anuntat presedintele

Anterior, ministrul de Interne croat Ranko Ostojic a anuntat ca tara sa nu mai poate primi imigranti, pe fondul cresterii masive a numarului acestora care, in incercarea de a ajunge in vestul Europei, intra pe teritoriul croat dupa ce Ungaria si-a inchis granita cu Serbia.

Premierul croat Zoran Milanovic avertizase deja, joi dimineata, ca tara sa are capacitati limitate de primire si de inregistrare a migrantilor care tranziteaza teritoriul croat dupa ce Ungaria si-a inchis frontierele.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Croatia inchidere granita Serbia, #Croatia puncte frontiera Serbia, #criza imigranti Croatia, #Croatia imigranti, #Croatia refugiati , #Croatia