Avertisment sumbru: Criza refugiatilor va dura multi ani

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 22:47
2913 citiri
Avertisment sumbru: Criza refugiatilor va dura multi ani
Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat joi ca actuala criza a refugiatilor va dura ani la rand, iar Uniunea Europeana trebuie sa gaseasca solutii pentru a face fata acestei situatii, mai ales ca in prezent numai in Africa exista circa 8,5 milioane de refugiati care ar putea incerca sa ajunga in Europa.

"Aceasta criza a refugiatilor va dura un anumit numar de ani. Nu imi fac iluzia ca ceea ce traim in prezent va deveni rapid de domeniul trecutului", a spus seful executivului comunitar la o conferinta de presa desfasurata la Passau (sudul Germaniei), unde a vizitat o tabara de refugiati.

Criza imigrantilor: Cum ii asteapta Franta si Germania pe refugiati

"Trebuie sa spunem oamenilor ca nu este ceva trecator sau provizoriu si ca va trebui sa traim mult timp cu aceasta problema", a insistat el, relateaza AFP.

Reuniune importanta la nivelul UE: Se pregateste arestarea imigrantilor ilegali

Criza imigrantilor: Cati au intrat ilegal in Europa, de la inceputul anului

Potrivit agentiei EFE, Juncker a sustinut din nou ideea impartirii refugiatilor prin cote obligatorii si i-a luat apararea cancelarului german Angela Merkel, criticata adesea ca a agravat aceasta criza prin promovarea unei politici a frontierelor deschise care a incurajat imigrantii ilegali sa vina in Europa.

"Ce putea sa faca Angela Merkel? Sa lase oamenii sa se descurce cum pot?", a replicat Juncker la o intrebare.

Criza imigrantilor: Merkel cere protejarea frontierelor UE

El a sustinut ca refugiatii veniti in Europa vor contribui la bunastarea continentului, pentru ca, in opinia sa, "cel care fuge nu este un lenes, ci un om care ia decizii si isi asuma riscuri".

Dar seful executivului comunitar a admis in incheiere ca, pe termen lung, aceasta criza nu va fi depasita daca la nivelul comunitatii internationale nu se vor lua masuri pentru o lume mai justa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#invazie imigranti, #criza imigranti, #refugiati Europa , #Europa