Criza imigrantilor - Juncker, statelor UE: Faptele conteaza, nu promisiunile!

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 20:57
2803 citiri
Criza imigrantilor - Juncker, statelor UE: Faptele conteaza, nu promisiunile!
Foto: Ziare.com

Statele membre ale Uniunii Europene nu reusesc sa-si respecte angajamentele de a contribui la solutionarea crizei migratiei in Europa, a declarat miercuri presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care le-a cerut masuri concrete liderilor europeni, care se reunesc joi si vineri, la Bruxelles, in cadrul Consiliului European de toamna.

Intr-o interventie in plenul Parlamentului European la Bruxelles, Juncker le-a cerut liderilor statelor membre sa gaseasca solutii pentru acoperirea unei diferente de 2,5 miliarde de euro intre suma convenita la summitul european extraordinar din septembrie si totalul contributiilor stranse pana acum, transmite DPA.

"Nu este suficient sa faci promisiuni. Faptele conteaza", a afirmat el.

Juncker, sfat pentru UE: Sa-si imbunatateasca relatiile cu Rusia, sa nu lase SUA sa "dicteze"

Uniunea Europeana se confrunta cu cel mai mare aflux de migranti de dupa Al Doilea Razboi Mondial. Pana marti, peste 606.500 de migranti si solicitanti de azil au ajuns in Europa via Marea Mediterana in acest an, conform Organizatiei Internationale pentru Migratie.

Grecia si Italia, principalele doua puncte de intrare in Uniunea Europeana, sunt in mod special supuse presiunilor, insa criza migratiei a dus la tensiuni politice in intregul bloc comunitar.

Statele membre au oferit numai 8 milioane de euro dintr-un total de 500 de milioane de euro promise pentru a contribui la un fond de ajutor pentru Siria.

Alte 500 de milioane de euro au fost promise ca ajutor umanitar pentru organizatii precum Programul Alimentar Mondial, insa pana in prezent au fost oferite doar 275 de milioane de euro (dintre care 225 de milioane de euro numai din partea Marii Britanii), a avertizat seful executivului comunitar.

Iohannis, fara reactie dupa declaratiile controversate ale lui Juncker

In fine, un fond de ajutor in valoare de 1,8 miliarde euro, pentru limitarea migratiei dinspre Africa, a primit pana acum doar 9 milioane de euro.

Pe de alta parte, in pofida promisiunii de suplimentare cu 774 de ofiteri a personalului Biroului European de Sprijin pentru Azil, tarile membre au pus la dispozitie pana acum doar 81 de ofiteri.

Scrisoare deschisa adresata domnului Jean-Claude Juncker, presedinte al Comisiei Europene

Executivul UE pregateste in prezent masuri pe termen lung pentru a tine sub control fluxul de migranti, cum ar fi reforma sistemului de azil european, o schema permanenta de redistribuire a refugiatilor si canale de migratie legala catre blocul comunitar.

"Ar fi bine pentru noi toti daca le-am spune oamenilor din tarile noastre ca aceasta migratie nu se va incheia la Craciun; ea va continua timp de mai multi ani", a subliniat presedintele CE in discursul sau.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Juncker criza imigranti, #Juncker state UE imigranti, #Juncker masuri imigranti , #Europa