Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

De ce trebuie oprita imigratia musulmana

Autor: Sebastian Bodu - avocat si lector universitar
Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 21:48
19594 citiri

Inceputa acum vreo cativa ani, intai cu efecte doar fata de Italia, deoarece locul de debarcare era Lampedusa, imigratia musulmana din Orientul Mijlociu, Africa de Nord si, apoi, chiar Africa Centrala a cuprins toata Europa, ajungand intr-un punct critic.

Peste afluxul urias de populatii s-au suprapus atacurile teroriste din Paris, care ne-au reamintit, daca mai era nevoie, fata hada a terorismului islamic. O sa spuneti ca nu toti musulmanii sunt teroristi. Asa e, dar o sa va raspund ca teroristii, in unanimitate, sunt musulmani (ceilalti, putini, sunt mai degraba dezaxati).

Mai mult, o sa va spun ca multiculturalismul este un esec usturator al unor stangisti naivi care, vorba generalului De Gaulle, au crezut ca apa cu uleiul pot fi amestecate.

Poate ca cei care au comis atentatele de vineri, ca si cel de la Charlie Hebdo, erau cetateni francezi musulmani, ai caror parinti au fost, la randul lor, imigranti sau refugiati. Si ei, precum actualii imigranti si refugiati, au plecat din tarile lor pentru a scapa de saracie sau de razboi, insa ei sau copiii lor au ajuns teroristi.

De ce? Pentru ca nu s-au integrat. Pentru ca integrarea nu functioneaza decat atunci cand atat imigrantul, cat si nativul sunt compatibili in conduita, valori, aspiratii, principii, stil de viata, atitudine fata de munca, educatie, comunitate sau mediu inconjurator si multe alte lucruri care fac ca oamenii sa nu fie la fel.

Incluziunea sociala nu poate sa functioneze prin lege pentru ca nimeni si nimic nu il poate obliga pe nativ sa accepte langa el un imigrant pe care nu il doreste, chiar daca nu poate spune asta pentru ca i s-a zis ca trebuie sa fie corect politic (un alt concept la fel de absurd si nefunctional ca multiculturalismul).

Tot asa cum nicio lege nu ii poate schimba imigrantului conduita, valorile, aspiratiile principiile, stilul de viata sau atitudinea fata de munca, educatie, comunitate, mediu inconjurator. Unii - prea putini - s-au integrat. Ceilalti insa, ingroasa randurile celor frustrati si violenti, care traiesc la periferia marilor metropole, la care se adauga noi si noi veniti. Iar frustrarea si violenta reprezinta premisa suficienta pentru indoctrinare religioasa si inregimentare in organizatii teroriste.

Asadar, nu religia islamica este nociva, ci modul cum aceasta este interpretata pentru a produce fanatism. Suprapunerea acestei interpretari peste frustrarea si violenta care caracterizeaza musulmanii neintegrati - adica marea lor majoritate - este combinatia perfecta pentu terorism.

In consecinta, solutia nu trebuie cautata printre efectele fanatismului, ci la cauza ei, care este imposibilitatea incluziunii sociale. Multiculturalismul este nu doar o iluzie ci, ca si comunismul, o utopie periculoasa care naste monstri. Din pacate, e posibil ca sa fie nevoie de o adevarata revolutie pentru a inlatura un sistem gandit in laboratoarele unor teoreticieni incapabili sa vada produsul final al politicilor lor.

Sebastian Bodu este avocat, lector universitar si presedinte al Avocatului Antreprenorilor, un ONG care isi propune sa lupte cu mijloace juridice impotriva abuzurilor ANAF. A fost presedinte al ANAF (2005-2007) si europarlamantar (2008-2014).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#imigranti musulmani Europa, #atentate teroriste, #integrare emigranti atentate , #Europa