Financial Times dezvaluie planul UE pentru migranti: Ofera 6.000 de euro de fiecare

Marti, 24 Iulie 2018, ora 13:29
6614 citiri
Financial Times dezvaluie planul UE pentru migranti: Ofera 6.000 de euro de fiecare
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Comisia Europeana intentioneaza sa ofere cate 6.000 de euro pentru fiecare migrant extracomunitar salvat din Marea Mediterana si acceptat de un stat membru al Uniunii Europene, un plan care va intensifica presiunile asupra Guvernului din Italia, care nu primeste imigranti.

Comisia Europeana va prezenta marti propuneri in sensul limitarii afluxului de imigranti spre Europa. Printre masuri se numara subventionarea partiala a centrelor pentru imigranti in tarile UE care accepta astfel de structuri, informeaza Financial Times.

De asemenea, Executivul UE intentioneaza sa aloce stimulente financiare pentru cel mult 500 de imigranti extracomunitari salvati din Marea Mediterana, a declarat un oficial comunitar citat de FT. Tarile care accepta extracomunitari ar urma sa primeasca 6.000 de euro pentru fiecare strain.

Planul stimulentelor financiare intervine in contextul in care mai multe nave cu imigranti au fost oprite sa intre in porturi din Italia de noul Guvern populist si eurosceptic de la Roma.

Spania probabil va fi cel mai mare beneficiar al fondurilor, dat fiind ca a primit peste 1.200 de imigranti salvati din Marea Mediterana in ultima saptamana. La randul lor, Franta, Portugalia, Olanda si Malta au acceptat imigranti in ultimele saptamani.

Prin oferirea de stimulente financiare tarilor care contribuie la distribuirea extracomunitarilor, Bruxelles-ul spera sa convinga Guvernul de la Roma sa faca mai mult pentru a evita plecarea imigrantilor spre alte state europene.

Elementul central al planului este construirea unor "centre de control" in tari UE, pentru procesarea cererilor de azil si repatrierea imigrantilor respinsi.

Matteo Salvini, ministrul italian de Interne si liderul formatiunii de extrema-dreapta Liga Nordului, vrea crearea unor "platforme pentru debarcarea imigrantilor" in afara Uniunii Europene, in nordul Africii. Ideea lui Matteo Salvini este sustinuta de Austria si de Horst Seehofer, ministrul de Interne al Germaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UE stimulante financiare state membre, #bani tari acceptat imigranti , #Europa