Imigrantii ar putea fi amprentati, cu forta, in Italia

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 07:18
2305 citiri
Imigrantii ar putea fi amprentati, cu forta, in Italia
Foto: Ziare.com/Anca Magurean (Arhiva)

Comisia Europeana a provocat puternice reactii in Italia solicitand marti sa se recurga la forta daca este necesar pentru amprentarea "fara intarziere" a tuturor migrantilor care au debarcat pe coastele sale.

Intr-un raport, Comisia a cerut "eforturi suplimentare (...) cu scopul de a oferi un cadru legal mai solid pentru desfasurarea activitatii 'hotspot'-urilor si in special pentru a permite folosirea fortei pentru amprentare", relateaza AFP.

"Obiectivul unei rate de 100% a amprentelor luate migrantilor care sosesc trebuie atins fara intarziere", a insistat Comisia.

Intrebat asupra chestiunii amprentelor, ministrul italian de interne, Angelino Alfano, a dat asigurari marti ca dispozitivul legislativ si jurisprudenta Curtii de Casatie permit deja folosirea fortei.

"Este foarte ingrijorator ca UE legitimeaza folosirea fortei impotriva migrantilor, in detrimentul tuturor conventiilor ONU si a comunitatii pentru drepturile omului", a comentat deputatul Mario Marazziti, presedinte al Comisiei pentru afaceri sociale.

Angela Merkel: Multiculturalismul e o iluzie. Imigrantii trebuie sa asimileze total valorile germane

In urma cu doua saptamani, un oficial din cadrul Ministerului de Interne a explicat intr-o conferinta de presa ca a trage de degetele unui pumn inchis pentru a lua cu forta amprentele reprezinta o agresiune fizica interzisa politistilor italieni.

Chestiunea este sensibila in Italia, tara care a vazut debarcand peste 320.000 de migranti pe coastele sale in ultimii doi ani si nu doreste sa ii opreasca pe teritoriul sau luandu-le amprentele, cu atat mai mult cu cat programul de repartizare introdus de UE este blocat.

Potrivit raportului de marti al Comisiei, 144 de migranti au fos transferati din Italia spre alte tari, iar partenerii europeni au propus Romei o mie de locuri in plus in cadrul acestui program.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#criza imigranti amprentare refugiati, #amprentare Italia imigranti , #Europa