Juncker, preocupat de viitorul Schengen. Ce a vorbit cu liderii europeni care se opun cotelor obligatorii

Duminica, 13 Septembrie 2015, ora 20:51
4021 citiri
Juncker, preocupat de viitorul Schengen. Ce a vorbit cu liderii europeni care se opun cotelor obligatorii
Foto: Twitter/JunckerEU

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat duminica preocupat de viitorul spatiului Schengen privind libera circulatie in Europa intr-o convorbire telefonica cu cancelarul german Angela Merkel.

"Tocmai am vorbit cu cancelarul Merkel. Suntem de acord: pentru a mentine granitele deschise intre UE-SM (statele membre), avem nevoie de mai multa Europa si de mai multa solidaritate in gestionarea crizei refugiatilor", a scris pe contul sau de Twitter seful Executivului european, referindu-se la eforturile sale si ale cancelarului Merkel de a promova o larga distribuire la nivelul UE a solicitantilor de azil, informeaza Reuters.

Schimbare radicala: Germania ar putea reintroduce controale la granita cu Austria

Intr-o serie de mesaje pe Twitter transmise in cursul zilei de duminica, Juncker si-a reluat apelurile la adresa liderilor central si est-europeni care se opun propunerilor sale, de redistribuire a migrantilor in conformitate cu cote obligatorii pentru fiecare tara.

Criza imigrantilor: Seful Comisiei Europene, discutie cu Klaus Iohannis inainte de Consiliul JAI

"Tocmai am vorbit cu Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, sa se pregateasca pentru reuniunea extraordinara a Consiliului Justitie si Afaceri Interne de maine", a scris Junker.

Mesaje identice i-au vizat pe premierii Ungariei, Letoniei, Cehiei si Slovaciei, care au declarat in repetate randuri ca se opun cotelor obligatorii de repartizare a refugiatilor, preferand varianta cotelor voluntare.

De altfel, agentia MTI a transmis ca Jean-Claude Juncker a abordat subiectul si la telefon cu liderii central si est-europeni vizati de mesajele sale pe Twitter. Astfel, Jean-Claude Juncker a discutat telefonic cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cu premierii Ungariei, Viktor Orban, Slovaciei - Robert Fico, Letoniei - Laimdota Straujuma, Cehiei - Bohuslav Sobotka, dar si cu premierul Poloniei, Ewa Kopacz. Anuntul a fost facut de seful de cabinet al lui Juncker, Martin Selmayr.

"Scopul (discutiei telefonice): solidaritate pentru 160.000 de refugiati", a scris Selmayr pe contul sau de Twitter. "Libera circulatie (Schengen) va fi in pericol daca statele membre ale UE nu conlucreaza rapid si solidar in gestionarea crizei refugiatilor", a mai scris Selmayr.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Juncker Schengen imigranti, #criza imigranti Europa , #Europa