Summit pentru imigranti - Cotele nu pot fi revocate si nu sunt finalul povestii

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 19:36
3118 citiri
Summit pentru imigranti - Cotele nu pot fi revocate si nu sunt finalul povestii
Foto: Twitter/Jean-Claude Juncker

Presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a subliniat, miercuri, ca decizia luata in cadrul Consiliului JAI nu poate fi revocata in cadrul Consiliului European.

Seful CE a insistat pe aceasta tema, arata Novinite.

"Decizia luata la Consiliul JAI nu poate fi revocata in cadrul sedintei de astazi", a mentionat Juncker.

Miercuri seara are loc Consiliul European, iar Romania este reprezentata de presedintele Klaus Iohannis.

"Decizia de a reloca 160.000 de oameni este o premiera istorica, dar si o expresie laudabila si sincera a solidaritatii europene. De asemenea, nu poate fi finalul povestii. E cazul sa luam actiuni indraznete in viitor", a transmis Juncker, intr-o declaratie de presa postata pe site-ul Comisiei Europene.

Consiliul European are loc dupa intrunirea ministrilor de Interne din UE, unde cotele obligatorii de repartizare a refugiatilor au fost aprobate, dar nu in unanimitate.

Cote obligatorii de imigranti - Oprea a avertizat la JAI: Tratati doar simptomele imediate si nu cauzele

Romania, reprezentata de vicepremierul Gabriel Oprea, a votat impotriva, alaturi de Cehia, Slovacia si Ungaria.

UE a aprobat cotele obligatorii de refugiati: Ce va face Romania?

Potrivit schemei de repartizare, din cei 50.400 de refugiati aflati in Grecia, Romania ar urma sa primeasca 1.890. Din alti 15.600 de extracomunitari aflati in Italia, Romania ar urma sa primeasca 585. Numarul total al refugiatilor care ar urma sa ajunga in Romania conform deciziei Consiliului JAI din 22 septembrie ar fi de 2.475.

Tarii noastre ii revin alti 2.362 de refugiati potrivit deciziei Consiliului JAI din 14 septembrie, privind distribuirea a 40.000 de refugiati. Astfel, numarul total pana acum este de de 4.837.

Initial, Klaus Iohannis a transmis ca putem primi 1.785 de imigranti si si-a mentinut pozitia pana miercuri, cand a mentionat ca Romania poate gestiona, pana la urma, numarul repartizat de CE.

La plecarea la Bruxelles, Iohannis spune deodata ca Romania poate "gestiona" numarul de refugiati impus de UE

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Juncker cote imigranti , #Europa