Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sunt pregatiti refugiatii pentru iarna? Avertismentul venit de la Crucea Rosie

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 21:44
2704 citiri
Sunt pregatiti refugiatii pentru iarna? Avertismentul venit de la Crucea Rosie
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Migrantii vulnerabili si refugiatii care vin in Balcanii de Vest sunt confruntati cu riscul unor ploi puternice si al vremii reci, multi dintre ei nefiind pregatiti pentru conditiile dure de iarna, a avertizat vineri Crucea Rosie, relateaza Reuters.

Numarul calatoriilor pe mare spre Grecia a scazut in aceasta saptamana din cauza faptului ca vremea rece si vanturile mai puternice fac traseul mai periculos, desi acesta ar putea creste din nou daca conditiile meteorologice se vor ameliora, a precizat, vineri, Inaltul Comisariat ONU pentru refugiati.

Criza imigrantilor: Mecanicii trenurilor care traverseaza Eurotunelul, socati de numarul mare de refugiati morti

Temperaturile medii din lunile de iarna in regiune scad frecvent sub temperatura de inghet, prezentand riscuri de sanatate pentru persoane care au calatorit deja mii de kilometri, de multe ori fara acces la hrana sau necesitati de baza.

"Sosirea iernii va impinge pana la limita capacitatea oamenilor de a se adapta", a declarat Simon Missiri, director pentru Europa al Federatiei Internationale a Crucii Rosii si Semilunii Rosii, citat intr-un comunicat.

In ultimele sapte zile, 25.000 de oameni au sosit in Serbia, inclusiv familii cu copii mici, multi dintre ei dormind sub cerul liber, in ciuda ploilor, afirma reprezentantul federatiei.

Criza imigrantilor: Comisia Europeana cere statelor membre UE bani suplimentari pentru refugiati

Refugiatii, la mila furiei naturii

Peste jumatate de milion de migranti si refugiati au traversat Mediterana in acest an, aproape 400.000 ajungand in Grecia. Multi dintre cei sositi in statul elen au luat apoi drumul Macedoniei si Serbiei intr-un efort de ajunge in vestul Europei.

Criza imigrantilor, vazuta din Turcia: Sunt atat de multi, incat cetatenii nu se mai simt in siguranta - Interviu

In jur de 6.600 de persoane au ajuns in Grecia numai la 25 septembrie, potrivit UNHCR. In ziua urmatoare au avut loc 2.200 de sosiri, in timp ce joi au venit in tara doar 1.500 de refugiati, din cauza vremii reci.

In conditiile ploilor abundente din Serbia din ultima saptamana exista un risc de degradare a situatiei umanitare, a spus Vesna Milenovic, sefa Crucii Rosii din aceasta tara.

"Avem nevoie de mai mult sprijin pentru a fi pregatiti de iarna. Distribuim pelerine de ploaie si facem stocuri de provizii pentru iarna, precum paturi termale, termosuri, haine si incaltaminte de iarna", a spus ea.

Crucea Rosie a lansat apeluri de urgenta pentru a ajuta 675.000 de migranti vulnerabili din Serbia, Macedonia, Ungaria, Italia si Grecia. De cand Ungaria a intarit controalele de la frontiera pentru a bloca rutele migrantilor, zeci de mii de persoane au ajuns in Croatia vecina.

UNHCR se pregateste pentru un aflux de cel putin 1,4 milioane de migranti si refugiati in Europa in acest an si cel viitor, noteaza Reuters.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#refugiati vreme urata, #refugiati pregatiti iarna, #refugiati iarna , #Europa