Tabara de refugiati din Europa unde s-ar ascunde jihadisti periculosi

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 09:55
4485 citiri
Tabara de refugiati din Europa unde s-ar ascunde jihadisti periculosi
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Tabara de refugiati din Calais, Franta, poreclita "jungla", ar putea fi un adapost in care se ascund jihadistii intorsi din Orientul Mijlociu inainte de a merge in alte tari europene, sustine un fost sef al Politiei antiterorism din Londra.

In timpul unei inspectii a zonei, Kevin Hurley s-a aratat ingrijorat de faptul ca in tabara de refugiati nu exista niciun politist, potrivit BBC.

Cu toate acestea, seful unei fundatii de caritate care lucreaza in "jungla" din Calais a spus ca afirmatiile fostului sef de Politie sunt "ridicole".

Centrul de refugiati, aflat la marginea orasului Calais, s-a extins in ultimele luni, iar acum adaposteste mii de imigranti musulmani.

Hurley, care in prezent este politist in orasul britanic Surrey, a petrecut cateva ore in tabara de la Calais alaturi de jurnalistii BBC. Comisarul s-a aratat ingrijorat ca tabara ar putea fi o "ascunzatoare" pentru teroristi si ca oamenii de acolo risca sa fie exploatati de catre gruparile infractionale organizate.

"Daca as fi un jihadist care se intoarce, as veni printre acesti oameni; m-as pierde usor in multime", a declarat el.

In timp ce statea de vorba cu refugiatii din tabara, lui Hurley i s-a spus ca in "jungla" locuiesc persoane periculoase.

Un imigrant a dezvaluit ca in tabara exista oameni care "lucreaza in numele Daesh (Statul Islamic - n.red.) ", cu toate ca nu fac parte din organizatia terorista. Un alt refugiat i-a spus echipei BBC ca in zona a avut loc o crima cu o noapte inainte.

La randul sau, un anchetator antitero din cadrul Politiei din Londra le-a spus jurnalistilor ca are aceleasi temeri cand vine vorba despre "jungla".

David Videcette a precizat ca "cel mai mare risc" este ca cetateni britanici "care nu vor sa fie identificati de Politie incearca acum sa intre din nou in tara pretinzand ca sunt solicitanti de azil".

Comentariile ofiterilor britanici vin dupa ce s-a descoperit ca jihadistul care a incercat sa atace o sectie de Politie din Paris, fiind impuscat mortal, traia "intr-un camin pentru solicitanti de azil" din vestul Germaniei.

Teroare la Paris: Atacatorul de la sectia de politie traia intr-un camin de refugiati din Germania

Mai mult, autoritatile germane au anuntat ca 22 dintre suspectii din Koln, unde de Anul Nou a avut loc un val de agresiuni sexuale impotriva femeilor, sunt solicitanti de azil.

Val de agresiuni sexuale in Germania: 22 de solicitanti de azil, printre suspecti

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#tabara Calais terorist, #tabara refugiati jihadisti , #Europa