Tara care primeste imigranti doar pentru 5 ani, apoi ii trimite inapoi

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 11:11
3329 citiri
Tara care primeste imigranti doar pentru 5 ani, apoi ii trimite inapoi
Foto: Ziare.com/Anca Magurean (Arhiva)

Guvernul norvegian intentioneaza sa le ofere persoanelor care au primit azil pe teritoriul regatului drept de sedere doar pentru 5 ani, iar la incheierea acestui termen sa le trimita inapoi in tarile de origine, daca acolo se inregistreaza o ameliorare a situatiei.

Informatia a fost publicata de cotidianul norvegian Verdens Gang, care citeaza o declaratie in acest sens a ministrului-adjunct de justitie al Norvegiei, Joran Kallemyr, relateaza agentia de presa TASS.

Sase imigranti sirieni, descoperiti ascunsi intr-un microbuz, la Calafat

Potrivit oficialului norvegian, o a doua evaluare pentru oferirea de azil la expirarea celor 5 ani trebuie sa devina o procedura obligatorie si o conditie necesara pentru obtinerea dreptului de sedere permanenta in aceasta tara.

"Insa, daca in acest rastimp situatia din Siria sau Irak va deveni mai buna, refugiatii din aceste tari vor trebui sa se duca inapoi", a subliniat Joran Kallemyr.

Reuniune importanta la nivelul UE: Se pregateste arestarea imigrantilor ilegali

Acesta a explicat, de asemenea, ca decizia de a-l trimite inapoi in tara de origine pe un anumit refugiat se va extinde si asupra tuturor rudelor sale care au primit drept de sedere pentru reintregirea familiei.

Guvernul de coalitie din Norvegia, din care fac parte doua partide de dreapta, intentioneaza sa inaspreasca regulile privind imigratia nu numai pentru refugiati. Orice cetatean strain care ar dori sa primeasca drept de sedere permanenta in regat va trebui, initial, sa locuiasca pe acest teritoriu cel putin cinci ani, comparativ cu trei ani cat se cere in prezent.

Amendamentele necesare la legislatia nationala sunt dezbatute din luna martie.

Potrivit statisticilor date publicitatii luni de Departamentul national pentru Imigratie, in 2015 in Norvegia vor fi inaintate peste 25.000 de cereri de azil, iar in 2016 numarul de cereri s-ar putea ridica la 30.000, in conditiile in care in 2014 au fost inaintate 11.500 de cereri, iar autoritatile norvegiene sperau initial la o scadere a numarului lor in 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Norvegia imigranti sedere, #criza imigranti Norvegia , #Europa