Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"The Terminal" in varianta reala - Povestea refugiatului blocat de un an pe aeroport

Joi, 17 Martie 2016, ora 08:54
5666 citiri
"The Terminal" in varianta reala - Povestea refugiatului blocat de un an pe aeroport
Foto: Twitter/Fadi Mansour

Un refugiat sirian, caruia autoritatile turce i-au refuzat intrarea pe teritoriul lor, este retinut de peste un an pe aeroportul international din Istanbul, fiind intr-o situatie identica celei a personajului interpretat de Tom Hanks in filmul "Terminalul".

Amnesty International, care a facut cunoscut cazul, estimeaza ca Fadi Mansour este victima unei "detentii arbitrare" si a exercitat presiuni asupra guvernului turc pentru a-l lasa sa intre pe teritoriul Turciei in virtutea unei masuri de "protectie temporara".

Potrivit acestei organizatii neguvernamentale, Fadi Mansour a plecat din Siria in 2012 din cauza razboiului si s-a indreptat spre Liban inainte de a se instala in Turcia. Anul trecut, dupa ce fusese respins de Malaezia, el a fost arestat in 15 martie 2015 la sosirea in Turcia si retinut de atunci intr-o incapere a aeroportului "Ataturk", rezervata "pasagerilor cu probleme".

Incredibila poveste a primului cosmonaut sirian: De la "Neil Armstrong al lumii arabe", la refugiat

In noiembrie 2015, Mansour a putut parasi camera respectiva, privata de ferestre si luminata electric permanent, incercand sa plece in Liban, dar de acolo a fost returnat spre Istanbul, potrivit Amnesty.

"Singurul meu vis in prezent este sa pot dormi cu lumina stinsa", a declarat el intr-o inregistrare video publicata de ONG, care a denuntat tratamentul "crud, inuman si degradant" care i se aplica sirianului.

Va mai amintiti de refugiatul agresat de o jurnalista din Ungaria? Povestea are, pana la urma, un final fericit

Solicitate de AFP, serviciile premierului turc nu au dorit sa comenteze aceasta situatie.

Sirianul a publicat miercuri - pe contul sau Twitter - fotografia unui hamburger, invitandu-i pe toti cei interesati de situatia lui sa imparta cu el pranzul sau zilnic la implinirea unui an de sejur.

O poveste sfasietoare: Refugiatul sirian salvat de Internet (Foto & video)

In filmul "Terminal", realizat in 2004 de Steven Spielberg, Tom Hanks joaca rolul unui turist strain retinut pe aeroportul 'J.F.Kennedy' din New York de o revolutie in curs in tara sa de origine. Filmul s-a inspirat din cazul real al unui iranian, Merhan Karimi Nasseri, retinut 18 ani in aeroportul parizian Roissy.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#refugiat blocat aeroport Turcia, #Fadi Mansour refugiat , #Europa
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
La ce mutra de jihadist are,