Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum au schimbat atacurile de la Koln perceptia germanilor despre imigranti

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 19:03
16386 citiri
Cum au schimbat atacurile de la Koln perceptia germanilor despre imigranti
Foto: Ziare.com

Luni la rand, multi germani s-au ingrijorat ca intrarea atat de multor refugiati in tara lor le va intoarce existenta confortabila cu susul in jos, punand presiune pe vistieria tarii si pe serviciile publice. Acum, insa, se ingrijoreaza pentru ceva si mai de pret: siguranta lor.

Dupa atacurile de la Koln si din alte orase, din noaptea de Revelion, cea mai mare provocare pentru Angela Merkel s-a schimbat din a-i convinge pe germani ca pot suporta povara a peste un milion de refugiati, la a-i asigura pe cetatenii sai ca le poate mentine siguranta, se arata intr-un articol Politico.

Politica "ti-am spus eu!" - Europa de Est se burzuluieste, dupa atacurile de la Koln

Acest lucru nu va fi insa usor, iar dupa atacurile din ajunul Anului Nou au fost depuse 500 de plangeri, inclusiv 150 pentru molestare sexuala.

Mare parte a atacatorilor au fost descrisi drept nord-africani sau cu origini arabesti, iar autoritatile au spus ca unii dintre suspecti erau refugiati, insa detaliile raman in continuare neclare.

Germania, sub semnul intrebarii: Cum a fost posibil valul de agresiuni sexuale de Anul Nou, chiar sub ochii Politiei?

"Refugiatii violatori nu sunt bineveniti!" Demonstratii in strada, la Koln - Extrema dreapta versus o mie de contramanifestanti (Foto)

Ministrul german al Justitiei, Heiko Maas, a declarat in weekend ca autoritatile cred ca aceste atacuri ar fi fost coordonate in prealabil pe retelele sociale.

In ce priveste presa germana, care initial a reactionat cu intarziere la aceasta stire, acum este plina de articole despre evenimentele din acea noapte.

Legea si siguranta germane

In timp ce securitatea este importanta pentru public in fiecare tara, mentinerea unei ordini publice stricte in Germania este aproape o obsesie, iar germanii se asteapta la stabilitate si ordine in fiecare aspect al vietii lor.

Decenii la rand, crestin-democratii lui Merkel care au condus tara mare parte din perioada de dupa razboi, au fost priviti drept garanti ai acelui simt al securitatii. Personificat de lideri precum Wolfgang Schauble, fost ministru de Interne si actual ministru de Finante, partidul apara legea si ordinea.

Revelion la Koln. Merkel va merge mai departe? Probabil, nu

Marturiile cutremuratoare ale unor tinere agresate sexual in Germania: Fetele erau fugarite ca vitele. A fost un cosmar

La o intalnire a conducerii executive a Uniunii Crestin Democrate (CDU) in Mainz, in acest weekend, lui Merkel si altor lideri ai partidului li s-a spus ca starea de spirit in randul celor de la baza partidului, privind criza refugiatilor, a atins un nou minim. Atacurile au schimbat "totul", a spus Volker Bouffier, presedintele CDU in statul Hesse.

De asemenea, intr-o conferinta de presa sustinuta la Mainz, Angela Merkel a spus ca partidul isi doreste "o tara a legilor". Conducerea partidului a promis masuri dure precum inlesnirea revocarii dreptului de rezidenta pentru infractorii straini si deportarea solicitantilor de azil respinsi.

Val de agresiuni sexuale: Premierul ceh cere crearea mai rapida a unei garzi de protectie a granitelor UE

Cum ii ameninta Merkel pe barbatii care au agresat sexual femei de Anul Nou

Acest lucru este insa usor de zis si greu de facut, deoarece justitia germana a stabilit clar ca guvernul nu-i poate deporta pe straini in tari unde s-ar putea confrunta cu tortura sau pedeapsa cu moartea. Avand in vedere ca aproape toti refugiatii recenti provin din astfel de tari, posibilitatea ca Germania sa deporteze orice condamnati straini este una redusa.

De la inceputul anului 2016, autoritatile germane au inregistrat intre 3 si 4 mii de noi refugiati in fiecare zi, o rata care, daca se va mentine, ar duce la inca 1,5 milioane de imigranti sositi in Germania pana la sfarsitul anului 2016.

Refugiati in Germania: Val fara precedent de agresiuni sexuale comise de 1.000 de barbati

Duminica, ministrul pentru Dezvoltare Internationala din Germania, Gerd Muller, a tras un semnal de alarma, spunand ca doar aproximativ 10 la suta dintre refugiatii care au plecat din Siria si Irak au ajuns in Uniunea Europeana, astfel ca "intre 8 si 10 milioane de refugiati sunt inca pe drum".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Angela Merkel refugiati Germania, #criza refugiati Germania, #atacuri Koln Angela Merkel , #Germania