Facebook, campanie impotriva postarilor extremiste - ce se schimba

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 08:09
3559 citiri
Facebook, campanie impotriva postarilor extremiste - ce se schimba
Foto: Ziare.com

Facebook a lansat, luni, o campanie la nivel european impotriva postarilor extremiste pe social media, dupa ce politicieni germani in special au exprimat preocupari asupra cresterii comentariilor xenofobe legate de un influx record de refugiati.

Grupul cu sediul in Statele Unite si-a lansat "Initiative for Civil Courage Online" (Initiativa pentru curaj civic online) la Berlin, promitand peste un milion de euro (1,09 milioane de dolari) pentru a sprijini organizatii neguvernamentale in eforturile lor de a contracara mesajele rasiste si xenofobe, relateaza Reuters.

Sheryl Sandberg, directorul de operatiuni (Chief Operating Officer - COO n.r.) de la Facebook a declarat ca discursul urii "nu isi are locul in societatea noastra", inclusiv pe Internet.

Regulile de baza Facebook interzic intimidarea, hartuirea si limbajul amenintator, dar criticii afirma ca nu sunt impuse in mod corespunzator, noteaza Reuters.

Vineri, firma a anuntat ca a angajat o unitate a editurii Bertelsmann pentru a monitoriza si sterge postarile rasiste pe platforma sa in Germania.

Pentru cei mai multi imigranti, drumul catre Europa incepe pe Facebook

In noiembrie, procurori din Hamburg au lansat o ancheta vizand Facebook asupra unor suspiciuni ca nu face suficient pentru a impiedica difuzarea discursului de ura.

Politicieni de top si celebritati germane si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu cresterea comentariilor anti-straini pe Facebook si alte social media, in timp ce tara se lupta pentru a face fata unui val de noi migranti care au ajuns la 1,1 milioane numai anul trecut.

Cancelarul Angela Merkel a cerut Facebook sa faca mai mult, iar Ministerul Justitiei de la Berlin a infiintat un grup de lucru cu Facebook si alte retele sociale si furnizori de servicii de internet pentru a identifica postarile penale mai rapid si a le sterge, aminteste Reuters.

Imigratie: Germania promite masuri impotriva mesajelor rasiste pe Facebook

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Facebook masuri mesaje imigranti, #Facebook masuri postari extremiste, #Facebook postari extremiste , #Germania