In Germania traiesc peste 500 de militanti islamici capabili sa comita atacuri

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 19:08
5870 citiri
In Germania traiesc peste 500 de militanti islamici capabili sa comita atacuri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a avertizat ca in Germania traiesc peste 500 de militanti islamici care ar fi capabili sa comita atacuri pe cont propriu sau ca membri ai unor "echipe de comando".

"Persoanele potential periculoase sunt acelea in cazul carora anumite fapte justifica supozitia (autoritatilor) ca vor comite delicte cu motivatie politica de importanta considerabila. Niciodata in trecut aceasta cifra - de peste 520 de indivizi - nu a fost atat de ridicata", a explicat ministrul intr-un interviu publicat sambata de Bild.

De Maiziere a adaugat ca islamistilor potential periculosi li se adauga alte 360 de persoane considerate "relevante".

"Se misca in cercul islamistilor potential periculosi si sunt dispusi sa sprijine sau sa ajute logistic la pregatirea unor delicte cu motivatie politica", a precizat el.

La sfarsitul lunii mai, Biroul Federal pentru Anchete Penale (BKA) avea inregistrati 497 de potentiali teroristi islamisti pe intreg teritoriul german, plus 339 de "persoane relevante".

Ministrul german a mai avertizat ca amenintarea terorista provine atat de la "comandouri care vin din afara tarii", precum si de la "lupi singuratici si fanatici proveniti din Germania, radicalizati prin intermediul propagandei islamiste pe internet sau cu ajutorul predicatorilor radicali".

"Echipele de comando sunt aduse in secret in Europa si isi pregatesc actiunile fara sa fie observate. Am vazut acest lucru in cazul atacurilor din Paris si Bruxelles. Dar este chiar mai dificil sa fie deconspirati lupii singuratici fanatici. Din pacate, exista un pericol real si prezent in ceea ce priveste ambele amenintari", a spus De Maiziere.

Ministrul german a mai adaugat ca autoritatile din domeniul securitatii fac tot ceea ce este posibil pentru a-i monitoriza pe "potentialii teroristi" si a amintit ca in acest an au avut loc mai multe investigatii si arestari.

In pofida eforturilor lor, a avertizat De Maiziere, "autoritatile presupun ca exista in continuare in libertate in Germania lupi singuratici" pregatiti sa comita atacuri teroriste.

Citeste si ce-i motiveaza pe lupii singuratici sa puna la cale atentate: Are vreun rol presa in inmultirea atacurilor?

Recent mai multe atacuri au ingrozit Germania, cel mai grav fiind cel dintr-un mall din Munchen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Germania pericol atacuri teroriste , #Germania
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
500! Si dintre astia, cati sunt in Guvern?