Sefii serviciilor nemtesti acuza Moscova: Vrea sa destabilizeze Germania prin criza refugiatilor

Duminica, 13 Martie 2016, ora 15:10
3652 citiri
Sefii serviciilor nemtesti acuza Moscova: Vrea sa destabilizeze Germania prin criza refugiatilor
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Moscova incearca sa destabilizeze Germania, alimentand tensiunile privind migrantii si ii foloseste pentru asta pe cei aproximativ doua milioane de rusi care au emigrat in aceasta tara, a declarat sefii serviciilor de informatii de la Berlin.

Hans-Georg Maasen, seful Agentiei germane de Informatii Interne, si Guido Muller, directorul adjunct al Serviciilor de Informatii Externe, au avertizat ca Moscova ar putea determina etnicii rusi din Germania sa iasa la proteste, informeaza News.ro, citand Daily Mail.

In plus, televiziunea de stat din Federatia Rusa a difuzat in ultima perioada mai multe interviuri cu oameni care spun ca au locuit in Germania, dar au plecat de teama refugiatilor.

Ministrul justitiei din Germania: Sa denuntam sloganurile imbecile!

In presa rusa au aparut si informatii despre un presupus viol caruia i-ar fi cazut victima o rusoaica din Germania. Un ministru de la Moscova a acuzat chiar Politia de la Berlin ca incearca sa musamalizeze cazul. Ulterior s-a aflat, insa, ca fata a inventat totul.

Saptamana trecuta, Janis Sarts, directorul Centrului de Excelenta al NATO pentru Comunicatii Strategice, a declarat pentru "The Observer" ca Rusia incearca sa doboare Guvernul Angelei Merkel prin lansarea unui razboi al informatiilor.

" (Rusia-n.r.) pune la punct o retea care poate fi controlata. Asa cum s-a intamplat in Germania, aceasta poate fi combinata cu problema reala a refugiatilor, pentru a submina procesele politice in mod grav", a spus expertul.

Germania a pierdut 130.000 de refugiati: Nimeni nu stie unde sunt

Vineri, seful Biroului rus pentru Migratie, Konstantin Romodanovski, a subliniat ca "multiculturalismul a esuat" pentru ca Europa nu a pus la punct niciodata o strategie unificata pentru integrarea migrantilor in societatea occidentala.

"Comisia Europeana le-a permis natiunilor individuale sa decida cum vor sa trateze solicitantii de azil - desi politicile si capacitatile statelor membre sunt foarte diferite", a subliniat el.

Merkel le recomanda refugiatilor sa se apuce de fotbal si handbal, pentru a se integra mai usor

"UE nu are un sistem eficient pentru inregistrarea migrantilor si nici mecanisme eficiente pentru repatrierea imigrantilor ilegali", a adaugat oficialul.

Aceasta situatie a facut ca UE sa fie nepregatita cand sute de mii de refugiati au inceput sa ajunga pe continent, anul trecut.

Presedintele Consiliului European, apel catre refugiati: Nu veniti in Europa! Nu va riscati vietile si banii!

De asemenea, Romodanovski a acuzat liderii ca ignora "diferentele de cultura, traditiile religioase si obiceiurile" refugiatilor, majoritatea musulmani.

Declaratiile sale au venit dupa ce presa a scris ca Bruxelles-ul incearca sa negocieze un acord cu Vladimir Putin pentru reducerea fluxului de migranti din Europa.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Germania destabilizata Rusia criza imigranti, #refugiati Germania , #Germania