Vesti foarte bune pentru imigranti: Germania are o marja de manevra de 5 miliarde de euro

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 10:48
4296 citiri
Vesti foarte bune pentru imigranti: Germania are o marja de manevra de 5 miliarde de euro
Foto: captura video CDU TV

Germania poate face fata unui aflux record de refugiati si migranti in acest an fara a creste taxele si fara a-si periclita obiectivul de a avea un buget echilibrat, a declarat cancelarul Angela Merkel.

Cu legi relativ liberale in materie de azil si beneficii generoase, Germania este cel mai mare recipient al UE de persoane ce fug de razboi din Orientul Mijlociu si migranti economici din sud-estul Europei.

Un record de 104.460 de solicitanti de azil au intrat in cea mai mare economie a Europei

in august si tara se asteapta la aproximativ 800.000 de refugiati si migranti in acest an - de patru ori nivelul anului trecut, noteaza Reuters.

In lumina acestui aflux, guvernul intentioneaza sa introduca un buget suplimentar pentru a elibera fonduri destinate refugiatilor si ajuta orasele din prima linie, care deja se lupta sa plateasca pentru cazare si asistenta medicala pentru noii veniti.

"Nu vom mari taxele. Avem de asemenea obiectivul unui buget echilibrat fara a face noi datorii", a declarat Merkel intr-un interviu publicat de mai multe ziare locale sambata.

Pozitia bugetara confortabila a Berlinului face mai usor ca el sa stapaneasca aceste "sarcini neprevazute", a notat Merkel, adaugand ca criza refugiatilor este acum o prioritate a Guvernului.

Datorita veniturilor fiscale mai mari decat au fost estimate si unor castiguri exceptionale

din vanzarea de frecvente de telefonie mobila, guvernul german ar putea avea o marja de manevra pentru cheltuieli suplimentare publice de pana la 5 miliarde de euro in acest an, au declarat oficiali.

Coalitia lui Merkel este de asteptat sa cada de acord asupra unei serii de masuri duminica, inclusiv facilitarea constructiei de noi adaposturi pentru azilanti, accelerarea procedurilor de azil si cresterea fondurilor pentru state federale si orase.

Revenind asupra problemei la nivel european, Merkel si-a repetat apelul ca refugiatii ar trebui distribuiti mai egal in toate statele membre UE, ca parte a unei strategii comune de a face fata crizei migratiei fara precedent in Europa.

"Intregul sistem trebuie proiectat din nou", a spus Merkel, adaugand ca sarcinile si povara ar trebui distribuite mai echitabil, adauga Reuters.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Merkel bani imigranti, #imigranti taxe Germania , #Germania